App Tutorials | Verschillende schermweergaven & Ecomodus

Apptip#4

Scherm roteren in de Fietsroute app

Gebruik jij liever de telefoon in de Landscape modus? Dit is de mogelijkheid om je telefoon een kwartslag te draaien en dat je scherm met je meedraait. Niet elke app heeft dit standaard ingebouwd. In het verleden hebben wij ook meerdere keren het verzoek ontvangen om deze modus te implementeren in onze Fiets app. Daarom introduceren wij nu de Landscape modus!

 

Gebruik een geschikte telefoonhouder

Voor een ideale fietsbeleving plaats je de telefoon in een telefoonhouder. Let op: niet alle houders zijn geschikt voor de Landscape modus. Waar moet je op letten?

  • Zorg dat de houder geschikt is voor jouw smartphone
  • Bij voorkeur geschikt voor zowel portrait als landscape modus
  • Stabiliteit van de houder - ook bij onverharde ondergronden

 

Hoe schakel je de Landscape modus in?

De functie is onderdeel van het Premium pakket. Ben jij nog geen premium? Bekijk alle voordelen van het upgraden van je account. Om de Landscape modus te gebruiken doorloop je een aantal stappen. Begin met het openen van de Fiets app vanaf je telefoon en maak een gebruikersaccount aan.

  • Upgrade naar Fietsnetwerk premium
  • Start een van de fietsroutes
  • Draai je telefoon een kwartslag

Fietsnetwerk Landscape2

Schermrotatie inschakelen in de instellingen

Draait je scherm niet mee? Dat kan komen doordat de rotatie is geblokkeerd in de instellingen van je telefoon. Je kunt deze zelf handmatig aanpassen in het bedieningspaneel van je telefoon:

iOS: Veeg van rechts boven naar beneden over het scherm (of beneden naar boven bij oudere iOS versie) > Bedieningspaneel > activeer schermrotatie (slotje).

Android: Veeg van boven naar beneden over het scherm >Snelle instellingspaneel > druk op 'Autom. draaien'.

 

 

Eco modus

App Tip | Activeer de Ecomodus in de Fiets app

Gebruik de Ecomodus in de Fietsroute app

Misschien klinkt het je bekend... je bent op de helft van je fietsroute en plots krijg je de melding dat de batterij van je telefoon bijna leeg is. Heel vervelend, want hoe moet je nu de laatste knooppunten vinden om je route af te ronden? Daar hebben we een functie voor ontwikkeld: de Ecomodus. Bij het inschakelen van deze functie kan je de smartphone op stand-by zetten. Tijdens het fietsen ontvang je nog steeds de routeinformatie over het volgende fietsknooppunt en als je in de buurt bent van een afstapmoment.

 

Bespaar op je batterijverbruik

Door de Ecomodus in te schakelen verminder je het batterijverbruik met minimaal 50%. Dus geen paniek! De batterij van je telefoon zal niet zomaar leeg zijn tijdens het fietsen. Ben je een gratis gebruiker van onze Fietsroute app? Goed nieuws want deze functie is beschikbaar voor zowel gratis als Premium gebruikers. Open de app en probeer de functie uit. Je herkent de Fietsnetwerk app uiteraard aan de bekende fiets.

 

Hoe schakel je de Ecomodus in?

Met één druk op de knop schakel je de Ecomodus in:

  1. Open de Fietsnetwerk app
  2. Zoek een fietsroute en kies voor 'fietsroute starten'
  3. Druk op 'Eco' bovenin je scherm tot deze groen wordt

Ecomodus in- en uitschakelen2

 

Accepteer push-berichten van de Fietsnetwerk app

Het kan zijn dat je bij het inschakelen van de Ecomodus nog geen push-berichten ontvangt. Als je voor de eerste keer de Fiets app opent wordt er gevraagd of je notificaties wilt ontvangen. Kies voor 'bij gebruik van app' als je gebruik wilt maken van de functie. Heb je de app al en wil je de instellingen wijzigen? Dat kan je handmatig aanpassen:

iOS: ga naar instellingen > zoek de Fietsnetwerk app > druk op Berichtgeving > selecteer 'Sla berichtgeving toe'.

Android: ga naar instellingen > Apps > zoek de Fietsnetwerk app > Meldingen > Meldingen toestaan.

 

    

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via