App Tip | Route naar het eerste knooppunt

Apptip#3

Begeleiding naar het eerste knooppunt

Je stapt op de fiets en bent in de buurt van het eerste knooppunt. Maar hoe kom je daar? Je kunt uiteraard proberen in de juiste richting te fietsen. Een betere oplossing: laat je begeleiden met de fietsroute app. Naast textuele uitleg kan je er ook voor kiezen om je laten navigeren naar het fietsknooppunt bij jou in de buurt. Ben je veilig aangekomen? Dan zijn we klaar om te starten met de fietsroute!

 

Ervaar de complete Fietsknooppunten app

Alles wat je nodig hebt om fietsroutes te fietsen gebundeld in één app - de Fietsnetwerk app. Ervaar niet alleen de begeleiding tussen knooppunt 1 en 2, maar ook de route vanaf je eigen startlocatie. Wil je onderweg een bezienswaardigheid of horeca bezoeken? Gebruik deze functie dan om je naar het afstapmoment te laten begeleiden, en terug. Zo hoef je niet meer te zoeken en jezelf af te vragen of je wel de juiste straat infietst.

 

Hoe schakel je de routebegeleiding in?

Vanuit de fiets app kan je de begeleiding naar het eerste knooppunt aanzetten. Start de app en volg de onderstaande stappen:

  • Zoek een route en selecteer 'Fietsroute starten'
  • Klik op 'Route naar knooppunt ...' en start 'Navigeren'
  • Kies tussen Apple Maps, Google Maps of Textueel

Afhankelijk van je voorkeuren en beschikbare apps op je telefoon kan je kiezen tussen Apple Maps en Google Maps. Beide navigeren jou middels een GPS-systeem naar het dichtstbijzijnde knooppunt. Ontvang je liever de begeleiden in een textuele form? Kies dan voor de optie Textueel.

Routebegeleiding naar knooppunt inschakelen

Toegang tot locatie toestaan in de App

Je locatievoorziening moet juist ingesteld staan voordat je deze functie kunt gebruiken. Bij de eerste keer openen van de app wordt er gevraagd om de toegang tot je locatie toe te staan. Mocht je deze hebben geweigerd of op een andere manier hebben gemist, dan kunnen we de locatievoorziening handmatig omzetten.

iOS: ga naar instellingen > zoek de Fietsnetwerk app > selecteer 'Locatie' > Kies voor 'Altijd'.

Android: zoek het Fietsnetwerk icoon > tik op het icoon en houdt deze vast > tik op App-info > Rechten > Locatie > kies voor 'Altiijd'.

 

   App-Store_NL    google-play_nl

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via