Afstapmoment van de week (8) | Knooppunt 190

Afstapmoment van de week (8) | Knooppunt 190

Bierbrouwerij Emelisse - Kamperland

Bierbrouwerij Emelisse is door onze experts verkozen tot afstapmoment van week 8. Twee ‘koperen’ ketels staan overduidelijk in het zicht. Kwaliteit staat bij de brouwerij voorop. Zo kun je naast een heerlijk (speciaal) biertje ook genieten van één van de culinaire hoogstandjes van de kok.

Fietsnetwerk Stamp Large

Fietsen door Noord-Beveland

Noord-Beveland, het Zeeuwse eiland waar het afstapmoment van de week ligt, is één van de dunbevolkste gebieden van Nederland. Het dorp Kamperland is in de 16e eeuw twee keer weggespoeld. Als laatste plaats op Noord-Beveland werd het weer opgebouwd. Bij Kamperland kun je eventueel oversteken met het pontje naar Veere.

Stap even af bij Emelisse

Kom tijdens je route even tot rust bij de brouwerij. Naast kaas en zeekraal, is ook palingkroket uit Geersdijk een aanrader, de vis is duurzaam gevangen. Het vlees dat Emelisse serveert komt van runderen die veel buiten grazen. Als je niet kunt kiezen is er altijd nog de brouwersplank: een plank met hapjes waar de brouwers erg blij van worden.

Naar het afstapmoment.

Fietsroutes in de buurt van Brouwerij Emelisse

In de buurt van de brouwerij kun je heerlijk fietsen en er zijn genoeg fietsroutes te vinden. De routes zijn allemaal te vinden in de fiets App en op de website. Om het je toch wat makkelijker te maken nemen we alvast een fietsroute mee in dit artikel:

Fietsroute langs het Aardbeienland

Fietsroute langs het Aardbeienland

Aardbeieneiland heeft zijn naam vast niet voor niets gekregen. Maar of er ook daadwerkelijk aardbeien te vinden zijn weten we niet, want er vaart geen pontje naar toe. Toch wordt je tijdens deze route getrakteerd, want je kunt volop genieten van rustgevende Zeeuwse landschappen en wateren.

Naar de fietsroute.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant