87000kg fiets-accu's door nieuw inzamelnetwerk

87000kg fiets-accu\

Stibat is de organisatie die ervoor zorgt dat afgedankte batterijen goed terecht komen. Dat doen zij met succes want 9 van de 10 batterijen kan zo worden gerecycled. Naast de bekende batterijen voor allerlei elektrische goederen verzamelen zij sinds kort ook de batterijen van elektrische fietsen. Deze moeten namelijk ook volgens de wet op een goede en milieuvriendelijk manier worden afgevoerd.  

 

Elk jaar worden er ongeveer 220.000 elektrische fietsen op de Nederlandse markt gebracht. Fietsproducenten en ?importeurs hebben een innameplicht, maar hadden geen goed netwerk om de accu’s op een veilige en verantwoorde manier in te zamelen en te verwerken. Samen met Stibat is daarom een inzamelnetwerk via de verkopende partijen opgezet. Consumenten kunnen hun afgedankte fietsaccu’s nu eenvoudig inleveren.  De doelstelling van Stibat voor wat betreft het aantal in te zamelen kilo's is ver overschreden en het is dus een groot succes. 

Stibat (Stichting Batterijen) organiseert als non-profitorganisatie de inzameling en recycling van afgedankte batterijen in Nederland. In 1995 richtten batterijenproducenten en ?importeurs Stibat op om aan de wettelijke inzamel? en recycleverplichtingen te voldoen. In twintig jaar tijd bouwde de stichting een landelijk dekkend inzamelnetwerk op bij winkels en scholen. Dankzij dit netwerk en de samenwerking met professionele partners zamelt Stibat jaarlijks negen van de tien afgedankte batterijen gescheiden in

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via