5 tips voor uw persoonlijke fietsroutes

5 tips voor uw persoonlijke fietsroutes

De persoonlijke fietsroutes van fietsnetwerk.nl

Nederland beschikt over een uitstekend knooppuntennetwerk en fietsroutes zijn er in allerlei soorten en maten. Op de website van Fietsnetwerk.nl kunt u echter iets unieks doen, namelijk het ontwikkelen van uw persoonlijke fietsroutes. Dit houdt in dat u een fietsroute van Fietsnetwerk kiest en vervolgens voor u de leukste afstapmomenten selecteert die u onderweg wilt bezoeken. Onderstaand staan vijf tips om uw persoonlijke fietsroutes zo gevarieerd en leuk mogelijk te maken!

 

 

Vijf tips voor het ontwikkelen van de leukste persoonlijke fietsroutes

1. Een persoonlijke fietsroute vanaf uw locatie

Wanneer u op de hoofdpagina van Fietsnetwerk.nl uw huidige locatie invult worden voor u alle fietsroutes in de buurt van uw locatie weergegeven. Door middel van het fietsen van onze fietsroutes ontdekt u de omgeving op een nieuwe en mooie manier.

2. Fietsroutes selecteren op thema

Wanneer u de fietsroutes in de buurt van uw locatie eenmaal voor u heeft kunt u deze selecteren op de volgende thema’s: Dorpen, natuurlijk, historisch, landelijk, lekker en cultureel. Wilt u bijvoorbeeld de natuur rond uw locatie ontdekken dan kiest u uiteraard voor fietsroutes rondom het thema ‘natuur’. Wilt u de dorpen rondom uw locatie ontdekken dan kiest u voor het thema ‘dorpen’ en zo voort.

3. Meerdere knooppunten toevoegen aan uw fietsroute

U heeft uw fietsroute gekozen. Echter is die nog vrij ‘kaal’ zo zonder knooppunten van Fietsnetwerk.nl. Wat u dus kunt doen om uw fietsroute op te fleuren is het toevoegen van één, zo niet meerdere knooppunten van Fietsnetwerk.nl. Kijk daarvoor bij stap twee en voeg de knooppunten toe die bij u in de smaak vallen!

4. De fietsroute andersom fietsen

Een fietsroute twee keer fietsen kan natuurlijk. U kunt het echter nog leuker maken door de route andersom te fietsen. Wie weet ontdekt u zo de fietsroute wel op een nieuwe manier en is het nóg leuker dan toen u de fietsroute voor de eerste keer fietste.

5. Laat u verrassen

In plaats van uw huidige locatie of een provincie in te typen en vervolgens op ‘zoeken’ te klikken kunt u rechts daarvan ook kiezen voor ‘Help mij een leuke route te vinden’. Klik eens op die knop en laat u verrassen door de vele prachtige fietsroutes die Fietsnetwerk.nl te bieden heeft.

Nog even weten hoe het precies werkt? Kijk dan op de hoe het werkt pagina!

We helpen je ook graag om het juiste telefoonabonnement uit te zoeken om met onze fietsroute app op stap te gaan!

 

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via