3x must have fietsaccessoires voor elk dagje fietsen

3x must have fietsaccessoires voor elk dagje fietsen

De must haves voor dit fietsseizoen

Het voorjaar staat voor de deur, de zon laat zich langzaam weer zien en de fietspaden roepen. Als fietsliefhebber weet je dat een geslaagd fietsseizoen niet alleen draait om de juiste fiets, maar ook om de juiste fietsaccessoires die je rit net wat comfortabeler kunnen maken. Wij zochten de must haves voor je uit, zodat jij klaar bent voor het komende fietsseizoen!

Fietstrends van 2024

Weer of geen wind, Nederlanders houden van fietsen. Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders ongeveer 1,3 fietsen per persoon bezitten. Inmiddels weten we dat maar liefst 29% van alle fietsbezitters van 12 jaar en ouder regelmatig een elektrische fiets gebruikt en zien we (elektrische) fatbikes steeds vaker op de weg. De voortdurende technologische vooruitgang maakt het tenslotte comfortabeler - en daarmee leuker - om de weg op te gaan op de fiets. Zo zijn de accu’s van e-bikes nu krachtiger en kun je verder fietsen, zonder dat je fiets zwaarder is. Ook op het gebied van fietsaccessoires wordt er steeds meer ontwikkeld. De fietssloten worden slimmer dankzij GPS-tracking en anti-diefstalmethodes en er zijn smartphone apps om je fiets te kunnen beveiligen.

Fietsaccessoires voor een comfortabel dagje fietsen

Wij zochten een aantal accessoires uit die perfect passen bij onze fietsroutes. Bij elke accessoire hebben we passende routes voor je uitgezocht. Dan kun je je nieuwe gadget gelijk uitproberen!

  1. Multifunctionele fietstassen

    Fietstassen zijn op zich natuurlijk niets nieuws: al jaren worden ze gebruikt door fietsliefhebbers die graag wat meer bergruimte bij zich hebben. Ideaal als je op fietsvakantie gaat, een fietsroute rijdt langs allerlei leuke boerderij- en streekwinkels, of als je op de fiets je wekelijkse boodschappen doet. Maar ook in de wereld van fietstassen wordt volop doorontwikkeld. Jaren geleden had je vooral tassen die je, als je ze eenmaal met ingewikkelde schroefsystemen of onhandige riempjes aan je bagagedrager had vastgemaakt, het liefste voor altijd laat zitten. Tegenwoordig zijn veel fietstassen voorzien van een handig kliksysteem, waarmee je je tas met een handomdraai op je bagagedrager zet en hem er zonder moeite weer afhaalt.

    Daarnaast is het uiterlijk van de fietstas veranderd. Je kunt ze in allerlei trendy kleuren en modellen krijgen. Van een stijlvolle tassen gemaakt van duurzame materialen, tot tijdloze, sportieve uitvoeringen: er is voor elk wat wils. Bovendien zijn de meeste moderne modellen ontworpen als multifunctionele fietstassen: je kunt ze gebruiken als handtas, rugtas of zelfs als aktetas en laptoptas voor tijdens kantoordagen. Superhandig!

    Een voorbeeld van zo’n sportieve en compacte achtertas, is het nieuwste model fietstas van ORTLIEB. Zij introduceren dit jaar de Back-Roller Core: een tas van hoge kwaliteit, waterdicht en geschikt voor elk fietsavontuur. Of je nu op uitdagende fietsreis gaat of een dagje gaat fietsen op de Veluwe: deze betrouwbare tas maakt het je gemakkelijker. Kies je voor een uitbreiding met het speciaal ontworpen draagsysteem, dan kun je je fietstas ook gemakkelijk als rugtas gebruiken.

    Bijpassende fietsroutes
    Heb je jouw ideale fietstas achterop gebonden? Dan zijn onze De Boer Op-fietsroutes echte aanraders. Deze routes brengen je op verschillende plekken in Nederland langs leuke streekwinkels en boerderijen, waar je allerlei duurzame en lokaal geteelde lekkernijen kunt scoren.

    Multifunctionele fietstassen 
  2. Slimme helmen met ingebouwde communicatietechnologie en Bluetooth

    Een helm dragen is niet verplicht op je elektrische fiets, maar het is wel sterk aan te raden. Zelfs fietshelmen worden slimmer. Er zijn helmen met ingebouwde verlichting, Bluetooth-verbinding en nu zien we ook fietshelmen met ingebouwde communicatietechnologie. Ideaal voor de sportieve fietser die graag met de fietsclub op pad gaat. 

    Misschien hoef je niet alle technische snufjes op je helm; uiteindelijk gaat het erom dat je hoofd beschermd is bij een val. Maar één functionaliteit vonden wij toch wel erg handig: de Bluetooth-verbinding. Hiermee kun je je telefoon verbinden met je helm, bijvoorbeeld om gesproken navigatie-aanwijzingen te krijgen. Perfect voor het fietsen met de Fietsnetwerk App: de gesproken routebegeleiding is zo altijd te verstaan. Zo’n geavanceerde fietshelm is onder andere verkrijgbaar bij SENA.

    Bijpassende fietsroutes
    Ideaal voor een route die wat meer over onverharde paden gaat, zoals onze Gravelbike fietsroute in Drenthe. Je telefoon kun je veilig opbergen, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je telefoon uit de stuurhouder wordt gestuiterd, en je volgt zonder moeite de route-aanwijzingen op via het audiosysteem.

    Ook leuk als je je telefoon kunt verbinden met een Bluetooth-helm, is om één van onze fietsroutes te fietsen die zijn gebaseerd op een luisterboek. Een spannende luisterroute is bijvoorbeeld de Fietsroute Vogeleiland in de omgeving van Kampen, gebaseerd op de gelijknamige roman van Marion Pauw.

    Fietshelm met ingebouwde communicatie
     

  3. Telefoonhouder met ingebouwde powerbank

    Deze gadget zie je steeds vaker: de telefoonhouder voor op de fiets met ingebouwde powerbank. Heel fijn als je van lange fietsroutes houdt, maar ook ideaal voor tijdens je fietsvakantie. De route kun je zonder problemen blijven volgen via onze fietsroute app. 

    Je hebt diverse varianten. Zo kun je kiezen voor een waterdichte telefoonhouder, waarbij zowel de powerbank als je telefoon beschermd is tegen alle weersomstandigheden. Met een meerdaagse fietstocht weet je immers maar nooit of het weer ineens omslaat…

    Tenslotte zijn er telefoonhouders met ingebouwde powerbanks én verlichting. De fietsverlichting maakt je extra goed zichtbaar op de weg en als je hem eraf haalt, heb je gelijk een zaklampje.

    Bijpassende fietsroutes
    Zo’n extra batterij voor je telefoon en bescherming tegen water is ideaal tijdens één van de langste routes die wij aanbieden: de Fietsroute UNESCO Werelderfgoed. In zo’n 900 kilometer fiets je naar alle Werelderfgoederen die Nederland kent. Een prachtige gevarieerde fietsroute vol cultuurhistorie.

    Een extra licht zou handig kunnen zijn voor als je graag op de fiets op pad gaat om wild te spotten, bijvoorbeeld met onze Wildroute bij Epe of de Wildroute bij Nunspeet. De grootste kans om daadwerkelijk wilde dieren tegen te komen, is namelijk tijdens de schemering. In het bos kan het dan al aardig donker zijn. Om zelf goed zicht te hebben op de donkere fietspaden, heb je met deze telefoonhouders meer verlichting. En als zaklamp is hij weer goed te gebruiken als je je weg probeert te vinden naar de wildobservatieschermen.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via