Handleiding fietsroutes GPX-bestanden importeren

Handleiding fietsroutes GPX-bestanden importeren

Handleiding fietsroutes GPX-bestanden importeren

Steeds minder vaak komen we fietsers tegen met geprinte of uitgeschreven knooppuntenroutes. Als oplossing kiezen velen om fietsroutes te downloaden op de smartphone of te fietsen met de Fietsnetwerk app. De fanantieke fietsers die graag nog een stap verder gaan, download een GPX-bestand om de geplande route te importeren in zijn of haar eigen fietsnavigatie systeem. Dat dit proces erg gecompliceerd kan zijn begrijpen wij maar al te goed. Lees daarom de instructies in deze handleiding voor het downloaden en importeren van een GPX via onze website en de Fiets app. 

GPX-bestanden downloaden vanaf fietsnetwerk.nl

GPX-bestanden downloaden vanaf fietsnetwerk.nl

Een GPX maken van een fietsroute is net zo eenvoudig als het downloaden van een fietsroutekaart. In slechts drie stappen heb je een bestand die je kunt importeren naar jouw device. Volg daarvoor de onderstaande instructies:

  1. Bekijk 'Jouw route': lees de fietsroute goed door om te kijken of deze aansluit bij jouw interesses, gewenste fietsafstand en gekozen omgeving.
  2. Voeg 'Afstapmomenten' toe: selecteer één of meer bezienswaardigheden en horeca toe aan de route. Zo ontvang je onderweg ook begeleiding naar deze locaties.
  3. Ga naar 'Print of download': bij de vier verschillende formaten heb je de optie GPX bestanden. Je kunt hier het bestand downloaden of mailen naar je e-mailadres.

3 stappen GPX bestand downloaden

Fietsroutes downloaden vanuit de Fiets app

tekst

Bestanden importeren in jouw fietsnavigatie systeem

tekst

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant