Jouw route 1
Afstapmomenten 2
Print of download 3
Open de route in onze app
Open Fietsroute Verrassend Venlo in onze app
Volgende stap
Laatste stap

Fietsroute Verrassend Venlo

Volle ster Volle ster Volle ster Volle ster Volle ster (1 beoordelingen)
lengte 31.56 km
thema natuurlijk
Kcal 572
Fiets 1 uur 54 min
E-bike 1 uur 31 min

Venlo, Velden, Blerick

De Groote Heide is een natuurgebied dat zijn naam eer aandoet: het grootste deel bestaat uit heide. Je vindt er verrassende flora en fauna. Op de heide lang tijdens de Tweede Wereldoorlog het vliegveld Venlo-Herongen. Van het militaire vliegveld zijn alleen de resten van de verkeerstoren nog terug te vinden, maar het veld is nog volop in gebruik door de Venlose zweefvliegclub. Vanaf hier kun je meevliegen met een vlucht over Venlo!

Zwart Water ligt om de Venkoelen, vroeger een zijtak van de Maas, maar tegenwoordig een belangrijk watergebied voor amfibieën. Vanuit de natuurgebieden, fiets je langs de oevers van de Maas de binnenstad van Venlo in. Misschien viel het jou gelijk al op, anders moet je er eens op letten: in de Venlose straten zie je regelmatig een haan afgebeeld. De haan is het symbool van Jocus, de oudste nog bestaande carnavalsvereniging van Nederland. Deze Venlose vereniging bestaat al sinds oktober 1842! In Venlo wordt carnaval jaarlijks groots gevierd. Jocus organiseert veel van de terugkerende carnavalsactiviteiten. Op het Dominicanenplein, vlakbij het karakteristieke steegje de Keizerstraat, staat het Jocus Museum.

De Keizerstraat heeft zijn eigen lokale bijnaam: het Floddergats. In de 16e eeuw was dit smalle straatje nog onverhard. Bij een paar spatten regen veranderde de steeg al snel in een modderpoel, waardoor de bewoners het Floddergats noemden. De legende gaat dat toen Napoleon de stad bezocht, hij de menigte op de Parade (die parallel loopt aan de steeg) wilde vermijden en daarom deze steeg insloeg. Zijn paard verloor er een hoefijzer. Sindsdien heet de straat de Keizerstraat. Het hoefijzer zit ingemetseld op de plaats waar het gebeurde. De straatnaam van de Parade is trouwens ook van deze optocht afgeleid. De Franse soldaten waren namelijk al voor Napoleon uit de stad in 'geparadeerd'.

Het Wilhelminapark vlakbij knooppunt 07 is de plek waar Venloënaren komen om te relaxen en te picknicken op een zonnige dag. Het park werd opgezet in 1888 en is geheel in Engelse landschapsstijl. De 32 statige villa's de het park omcirkelen, maken het plekje helemaal af.

Tot slot vind je, een beetje verstopt in een woonwijk vlak buiten het centrum, het Metropole. Op de straathoek van de Straelseweg en de Noord-Binnensingel staan deze karakteristieke art-nouveau gebouwen uit 1901. De versieringen op de gevel, het torentje op het hoekje, de vormen van de ramen en deuren en de verschillende kleuren van de panden maken dit een bijzondere bezienswaardigheid. Zeker de moeite waard om even naartoe te fietsen!

Venlo is een geweldige stad en heerlijk om op de fiets te verkennen. Dus waar wacht je nog op? Pak de fiets en laat je verrassen!

Beoordelingen
Volle ster Volle ster Volle ster Volle ster Volle ster

Mooi hoor, Venlo is inderdaad verrassend

Schrijf een beoordeling

Heb je deze route gefietst? Deel je ervaring dan met ons en andere fietsers.

Selecteer het aantal sterren dat je deze route geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.

Hier kun je jouw route uitbreiden met afstapmomenten

lengte 31.56 km
thema natuurlijk
Kcal 572
Fiets 1 uur 54 min
E-bike 1 uur 31 min

Nog geen afstapmomenten toegevoegd

Gefeliciteerd met je fietsroute!

lengte 31.56 km
thema natuurlijk
Kcal 572
Fiets 1 uur 54 min
E-bike 1 uur 31 min

Selecteer hieronder het gewenste formaat

Fietsroutekaart

Fietsroutekaart

Met deze optie ontvang je alleen de uitgebreide fietsroutekaart

Printen
Downloaden
Mailen
Knooppunter formaat

Knooppunter formaat

Met deze optie ontvang je alleen de beknopte knooppunten.

Printen
Downloaden
Mailen
Fietsroutekaart + Beschrijving

Fietsroutekaart + Beschrijving

Met deze uitgebreide optie ontvang je alles wat je nodig hebt voor een zorgeloze fietstocht.

Printen
Downloaden
Mailen
GPX bestanden

GPX bestanden

Met deze uitgebreide optie ontvang je alles wat je nodig hebt voor een zorgeloze fietstocht.

Downloaden
Mailen
Volgende stap
Laatste stap