Fietsknooppunten Brabant

Fietsknooppunten Brabant

Fietsknooppunten in Brabant

Fietsen via fietsknooppunten is geen enkel probleem, ook in de provincie Brabant is dit makkelijk te doen. De provincie Brabant is op te delen in drie verschillende regio’s. Met maar liefst vier nationale parken en een flinke dosis Brabantse gastvrijheid is elke fietsroute in Brabant een succes! Vergeet ook vooral de prachtige Brabantse steden als Den Bosch, Tilburg en Breda niet. De provincie Brabant kent een rijke geschiedenis en een fietsroute door één van de steden brengt u langs plekken die u in de buitengebieden niet tegen zult komen!

Fietsroutes in Nederland

Noordoost-Brabant

Laat u verbijsteren door de veelzijdige landschappen in dit deel van Brabant. Tussen het gebied Peel en Maas liggen dicht op elkaar zeer afwisselende landschappen, die te ontdekken zijn met een knooppuntenroute. In het Noorden van de regio stroomt de rivier de Maas. Wanneer u hier fietst maakt u kennis met de dijk, kleine dorpjes en oude vestingstadjes als Megen, Ravenstein en Grave. Ontdek in natuurgebied De Maashorst het agrarische landschap en gezellige dorpjes. Of fiets door het Groene Woud, een gebied met een unieke mix van natuur, cultuur en vermaak. Het Groene Woud is gelegen in tien gemeenten met grootschalige, aaneengesloten authentieke landschappen. Wanneer u na al dat natuurschoon behoefte hebt aan wat meer gezelligheid, mag een stad als 's Hertogenbosch natuurlijk niet ontbreken. Een route via fietsknooppunten in Noord Brabant blijft u verassen!

West- en Midden Brabant

Onze fietsroutes sturen u in West- en Midden Brabant langs verschillende rivieren. In de regio West- en Midden Brabant is door de aanwezigheid van de rivieren dan ook veel mogelijkheden voor waterrecreatie. Fiets eens langs het bekende Nationaal Park De Biesbosch of langs leuke vestingsteden als Willemstad en Geertruidenberg. Natuurlijk mag de Baronie van Breda ook niet ontbreken op uw verlanglijstje. Houdt u van uitdaging? Fiets dan elektrisch of op eigen kracht naar de bijzondere overgang van de hoge zandgronden van West-Brabant met historische bos- en heidelandschappen, naar het laag gelegen zeekleigebied van Zeeland. Dit gebied heet de Brabantse Wal, waarin natuurgebied het Markiezaatsmeer gelegen ligt met daarin een broedgebied met de meeste soorten broedvogels van Nederland. Bent u fan van de TV-serie Dokter Tinus? Dan fietst u natuurlijk even door naar Woudrichem.

Zuidoost-Brabant

Ontdek Zuidoost-Brabant door langs de vele verschillende fietsknooppunten te fietsen. Ook in dit gedeelte van de provincie zijn er genoeg mogelijkheden voor een knooppuntenroute in de Kempen of de Peel. De Brabantse Kempen bestaat uit Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel de Mieren. Stuk voor stuk dorpen met een eigen sfeer. In het gebied liggen prachtige bossen, heiden en kleine beekjes die door het landschap slingeren. Het gebied De Peel kent een vochtig hoogveengebied. Het huidige moeraslandschap van de Groote Peel is ontstaan door het afgraven van veen voor turfwinning. Daardoor zijn op sommige plaatsen grote waterplassen ontstaan, zoals de plas Aan het Elfde. Door de vele aanwezige vennetjes is het in Nationaal Park De Groote Peel zeer aantrekkelijk voor vogels. Het is zelfs één van de meest vogelrijke gebieden in West-Europa. Alle reden om dit gebied van Brabant verder te ontdekken op de fiets.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant