Fietsen in Salland

Fietsen in Salland

Fietsen in Salland

Salland is een fietsgebied met vele uitersten. Zo kunt u langs de rivier de IJssel fietsen en oversteken met pontjes. Of fietsen door het boerenlandschap in Salland tussen de koeien en schapen. Geniet van verse streekproducten en ga cultuur snuiven, bijvoorbeeld in monumentaal Deventer, een van de vijf oudste steden van Nederland. Loop er over de fraaie Brink, bezoek de Waag en vergeet niet om een blik te werpen op de Wilhelminafontein, in 1898 geplaatst ter ere van de inhuldiging van koningin Wilhelmina.

Fietsroutes in Overijssel

Salland, natuurlijk gastvrij

Fietsen is Salland in een genot voor jong en oud en biedt verschillende landschappen. Salland is een ideale bestemming voor een fietsweekend, zo zie je iedere dag een ander vergezicht. Want Salland biedt namelijk 400 kilometer aan fietspaden en 120 fietsknooppunten. Niet voor niets profileert Salland zich met de kreet: 'Salland, natuurlijk gastvrij'. Want naast de gastvrijheid in dit gebied en de ongerepte natuur in bijvoorbeeld Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, biedt Salland meer hoogtepunten: kasteel Het Nijenhuis tussen Heino en Wijhe, met wisselende exposities en een beeldentuin; de bunkers, noodhospitaal en commandocentrum van de IJssellinie in Olst of Avonturenpark Hellendoorn. Voor wie meer wil weten over de Sallandse heuvelrug is het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug een echte aanrader met zijn sterrenwacht, planetarium, winkel, filmzaal en gezellige horeca. En uiteraard informatie over het prachtige natuurgebied.

Landbouw en veeteelt

Bij Salland denkt u misschien aan de vele landgoederen, havezaten en kastelen, maar u zult in dit deel van Overijssel ook veel boerderijen tegenkomen. Het gebied is rijk aan landbouw en veeteelt. Geen wonder in dit waterrijke gebied. Al in de Middeleeuwen werden er weteringen gegraven, die ervoor zorgden dat het water niet meer vrij naar de rivier kon wegstromen. Zo ontstond veel vruchtbare grond waar boeren nog steeds dankbaar gebruik van maken. In dit kleinschalige coulisselandschap komt u ook Nationaal Park Sallandse Heuvelrug tegen. Het is één van de weinige gebieden in Nederland waar de korhoen nog voorkomt. Kortom: kies een leuke knooppuntenroute en ontdek Salland!

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant