Fietsen Gooi en Vechtstreek

Fietsen Vechtstreek

Fietsen in de Vechtstreek, de tuin van Amsterdam

Fietsen in de Vechtstreek, ook wel de tuin van Amsterdam genoemd, is genieten. Zeker voor wie houdt van de pracht en praal uit vroeger tijden. Op korte afstand van onze hoofdstad kunt u fietsen door bossen en langs het water. Een knooppuntenroute fietsen in de Vechtstreek is ontspannen en biedt een afwisselend landschap met de prachtige Vecht en omliggende dorpjes. Maar ook voor wie de drukte wilt opzoeken is er genoeg te zien in de Vechtstreek.

Fietsen langs rijke historie

Wie de Vecht volgt zal fietsen langs rijke historie. De rijke Amsterdamse kooplieden zochten rust in hun vrije tijd en bouwden daarom ware 'lustoorden' in de Vechtstreek, langs de oever van de rivier. En uiteraard wilde niemand voor elkaar onderdoen, dus de ene buitenplaats is nog mooier dan de andere. U kunt langs beide oevers van de Vecht fietsen. Het gebied heeft ook veel herinneringen aan de Oranjes: bomen die geplant zijn bij de inhuldiging van koningin Wilhelmina en koningin Beatrix, de Koning Willem III-kazerne of speciale gevelstenen die de verbondenheid van Nederland en Oranje onderstrepen.

Fietsen rond Hilversum

Hilversum hoort ook bij de Vechtstreek en zeker leuk om eens naar toe te fietsen. De stad is niet alleen bekend als bakermat van de Nederlandse televisie, maar biedt ook een gezellige binnenstad. Bovendien is het omringd door indrukwekkende heide en bos. Geen wonder dat de BN-ers hier graag in de omgeving willen wonen. Voor wie zich een échte Gooise Vrouw wil voelen heeft de VVV Gooi en Vecht echte Gooise Vrouwen Shoppingroutes. Er zijn zowel routes voor één dag als meerdaagse routes. Maar fietsen rond Hilversum is niet alleen genieten van de gezellige drukte van het charmante stadje. Het ligt midden in prachtige bos- en heidevelden.

 

Fietsnetwerk.nl

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant