Fietsen Achterhoek

Fietsen Achterhoek

Fietsen in de Achterhoek

Fietsen in de Achterhoek. Dat betekent dat u vrijwel na elke bocht verrast zult worden door de meest prachtige uitzichten of karakteristieke huizen. Fietsen met behulp van onze knooppuntenroutes van bos naar weilanden en van dorpen naar bijzondere en historische stadjes. Er is in de Achterhoek een enorme afwisseling in landschappen te vinden, wat het één van de meest bijzondere streken van Gelderland maakt.

Fietsroutes in Gelderland

Geschiedenis in de Achterhoek

Geschiedenis in de Achterhoek ligt voor het oprapen. In de Achterhoek zijn een aantal prachtige kastelen te vinden, bijvoorbeeld in Vorden dat maar liefst acht kastelen binnen de gemeentegrenzen heeft. Maar ook huize Verwolde in het Gelderse Laren en huize Bergh in 's Heerenberg zijn zeker de moeite waard. In een aantal van deze kastelen gaat u terug in de tijd naar de machtige graven en hertogen van Gelre met hun pracht en praal, maar ook de eeuwen van machtsstrijd en intriges. Behalve de vele kastelen zijn er in de Achterhoek ook vele buitenplaatsen, waar adel en rijke kooplui ontvangsten en jachtpartijen hielden. Of wat dacht u van de Sint Willibrords Abdij in Doetinchem? Ook zijn er sporen uit de Tweede Wereldoorlog en andere belangrijke historische periodes in de Achterhoek te vinden. Een misschien wat minder bekende kant van de Achterhoek is het industrieel erfgoed. Breng tijdens uw fietsroute eens een bezoek aan het streekmuseum 'De Roode Tooren' in Doesburg, of neem in Ulft een kijkje in de TOP DRU Cultuurfabriek. Ga lekker fietsen en ontdek de historische kant van de Achterhoek!

De Achterhoek voor kinderen

De Achterhoek is ook een prachtig gebied voor kinderen. Laat ze lekker ravotten en natworden in Megapret in Lievelde, klim samen de boom in bij Klimbos Achterhoek in Ruurlo of bezoek tijdens het fietsen in de Achterhoek één van de kastelen. Hebben uw (klein)kinderen geen interesse in geschiedenis? De Achterhoek heeft ook activiteiten voor kaboutervriendjes of voetbalsupporters.  U zult zien hoeveel de Achterhoek voor kinderen heeft te bieden.

Fietsroutes in de Achterhoek

De mooiste manier om de Achterhoek te ontdekken is natuurlijk per fiets. We hebben diverse prachtige fietsroutes in de Achterhoek samengesteld en natuurlijk kunt u prachtige kastelen, landschappen en dorpen in uw route verwachten. Bekijk alle Fietstochten in de Achterhoek en ontdek deze prachtige Gelderse streek. 

 

Heeft u een elektrische fiets? Klik hieronder op 'Fietsoplaadpunten'.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant