Luchtfoto Zuiderpark Den Haag
Kunst in Zuiderpark Den Haag
Zuiderpark

Zuiderpark - Den Haag

N 52.053537 / E 4.2885243

Het Zuiderpark is de plek bij uitstek voor Hagenezen om lekker te ontspannen. De aanleg van het park startte in 1923. Toch duurde het nog tot 1936 voor het park officieel werd geopend. Het park bezit veel bijzondere bezienswaardigheden. Zo is er een middeleeuwse eendenkooi en de uitzichtheuvel De Villierskopje.

Inmiddels zijn er nog meer leuke elementen aan het park toegevoegd. Er is een skatebaan, een natuurspeeltuin en een heuse westernspeelplaats. Daarnaast vinden er regelmatig evenementen plaats, zoals zomerconcerten in het openluchttheater.

Ook bijzonder is het Arboretum Landengebied. In dit onderdeel vind je 695 soorten bomen en heesters uit allerlei landen over de hele wereld. Het arboretum is rond 1935 aangelegd door Simon Doorenbos, die destijds veel planten, stekken en zaden kreeg of zelf had meegebracht van zijn verre reizen. Je kunt nu soorten bewonderen uit China, Japan, het Himalaya gebergte, overig Azië, Noord-Europa, Zuid-Europa en Noord-Amerika. 41 soorten zijn zeer zeldzaam. Sla bijvoorbeeld de Japanse paardenkastanje, de Chinese linde en de godenpeer zeker niet over.

Naast het Arboretum, vind je ook een zeer gevarieerde bloemen- en kruidentuin. Je mag hier kruiden plukken. Of ga op zoek naar de kunstwerken in het park, geplaatst door Stroom Den Haag.

Met zo veel te doen begrijp je wel dat het Zuiderpark een geliefde plek is. Bovendien kun je je dagje in de buitenlucht afsluiten met een barbecue.

Luchtfoto Zuiderpark Den Haag
Kunst in Zuiderpark Den Haag

Zuiderpark
Mr. P.D. Fortuynweg
2533 SR Den Haag

Contactgegevens
T: +31 70-3618888
E: info@denhaag.com

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.