Schuilhut De Witte Vos - ©VisitBrabant
Schuilhut | De Witte Vos

Schuilhut | De Witte Vos - Reusel

N 51.340358410737 / E 5.1964844722369

De slimme smokkelaar de Witte Vos moest zijn smokkelwaar zien te verstoppen voordat hij het de grens over bracht. In de bossen rondom Reusel had hij vele verstopplaatsen en schuilhutten, zoals deze in de Kroonvense heide.

Hier verstopte hij pakjes boter, die hij meerdere malen onder een dikke jas de grens over wist te krijgen. Tot een commies zich afvroeg waarom hij met zulk warm weer nog steeds zo'n dikke jas droeg. Toch kwam de Witte Vos ermee weg.

Daarna bedacht hij nog één list, waarmee hij genoeg geld zou kunnen verdienen om nooit meer te hoeven smokkelen. In het holst van de nacht brak hij in bij het boterfabriekje in Reusel en stal daar een grote stapel papieren boterwikkels. Die kon hij zonder problemen de grens mee overnemen.

In de Belgische bossen had de Witte Vos ook een aantal schuilhutten. Daar had hij een vrachtwagen vol oude bakstenen verscholen. Hij wikkelde de stenen in met de boterwikkels en wist deze voor de hoofdprijs te verkopen aan de Belgen. Doos voor doos gingen ze als warme broodjes over de toonbank! En tegen de tijd dat ze erachter kwamen dat ze zijn bedrogen, was de smokkelaar al lang verdwenen...

Foto: ©Visit Brabant

Schuilhut De Witte Vos - ©VisitBrabant

Schuilhut | De Witte Vos
Kroonvense heide
5541 Reusel

Contactgegevens

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.