Mural | Joop Sarsplein
Joop Sarsplein
Mural Joop Sarsplein

Mural Joop Sarsplein - Doetinchem

N 51.9665708 / E 6.2875224

Het Joop Sarsplein in Doetinchem is een cultureel plein op de plek van het pand van De Gelderlander. Je vindt er een kunstwerk met de oude glas-in-loodramen van het oorspronkelijke pand en een prachtige muurschildering van RoosArt.

Kunstenares achter de mural van RoosArt is Rosalie de Graaf (Doesburg 1999). Rosalie is autodidact en een succesvol kunstenares. Haar eerste expositie was in 2018 en in 2023 won zij de Dutch Street Art Award in de categorie volksfavoriet. Met haar bedrijf maakt zij murals over de hele wereld en geeft zij workshops StreetArt maken. In 2019 won ze de prijs voor Beste Jonge Ondernemer en in 2021 de Bep van de Velden Award voor beste vrouwelijke ondernemer.

Op het Joop Sarsplein vind je een prachtig werk van een bierdrinkende vrouw, in opdracht van Grandcafé Hendrixen. Als je een fan bent van het werk van RoosArt, kijk dan ook eens op het stadhuis van Doetinchem, Raadhuisstraat 2, ook daar vind je een van haar murals. Een meer dan levensgrote afbeelding van een lantaarnaansteker.

Mural | Joop Sarsplein
Joop Sarsplein

Mural Joop Sarsplein
Grutstraat 28
7001 BX Doetinchem

Contactgegevens

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.