Molen De Hoop Swartbroek
Molen De Hoop Swartbroek

Molen De Hoop Swartbroek - Weert

N 51.2315387 / E 5.7757875

In Molen De Hoop in Swartbroek wordt meel gemalen en worden leerling molenaars opgeleid voor het vak. De molen, waar op de beneden verdieping een expositie te vinden is over de historie van de molen, is geopend als de blauwe wimpel aanwezig is en de molen draait.

De molen is een kantige stellingmolen die oorspronkelijk werd gebouwd in Vlaardingen, omstreeks 1849. Mogelijk werden hierbij onderdelen van een molen uit 1788 in Delfshaven gebruikt. Landbouwer Peter Jan Joosten, uit Nederweert, besluit aan het eind van de negentiende eeuw dat hij de molen wil kopen en laat deze per schip over de Nieuwe Maas, de Beneden Merwede, de Waal en de Zuid Willemsvaart naar Nederweert vervoeren. Het laatste stukje ging hoogst waarschijnlijk per trekschuit. Pas in 1905 werd de molen opgebouwd aan de Coolenstraat in Swartbroek.

Inmiddels is de molen eigendom van de Molenstichting Gebroeders Adriaens die ervoor zorgt dat de molen in goede staat kan blijven draaien.

Molen De Hoop Swartbroek

Molen De Hoop Swartbroek
Coolenstraat 24b
6005 NZ Weert

Contactgegevens
T: +31 495 – 544 682
E: paul.adriaens@ziggo.nl

De molen is toegankelijk wanneer de blauwe wimpel waait en op een aantal Open Dagen per jaar. Op andere dagen is het mogelijk een afspraak te maken met de molenaar. (Peter Stultiens +31 6 - 34580126)

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.