Klaverbladpoort | Sidney Waerts
Klaverbladpoort | Sidney Waerts

Klaverbladpoort | Sidney Waerts - Haarlem

N 52.37865843335 / E 4.641635118939

Sidney Waerts (artiestennaam SIT, 1976) doet sinds zijn vierde jaar niets anders dan tekenen. Het was voor hem een uitlaatklep en een manier om de wereld te begrijpen. Na zijn opleiding begon de Haarlemmer een carrière in de reclame en bleef daar vijftien jaar werkzaam als art-director, ontwerper en illustrator. In 2007 legde hij zich volledig toe op de kunsten. In 2008 had hij zijn eerste expositie. Na dit succes ging hij samenwerken met verschillende galeries waar hij zijn schilderijen en sculpturen tentoonstelde.

Sidney werd gevraagd om muurschilderingen te maken voor restaurants, clubs en bars. In 2017 brak hij internationaal door toen hij de concertposter van Pearl Jam's Eddie Vedder ontwierp. Sindsdien vind je zijn murals niet alleen door heel Nederland maar bijvoorbeeld ook in Oregan USA en op Ibiza.

In Haarlem zijn een aantal van zijn murals te vinden. In de Klaverbladpoort kun je sinds 2022 een prachtig werk bekijken als eerbetoon aan de nieuwe generatie met hun specifieke uitdagingen. De Nederlandse jeugd maar met name de jeugd die naar ons land is gevlucht voor hun veiligheid. Bijvoorbeeld als gevolg van oorlogen, zoals de Oekraïne-oorlog. De mural staat voor hoop, vrede, perspectief en toekomst en werd in vijf dagen, volledig in zwart wit gerealiseerd. Je ziet een kind dat naar buiten kijkt, de toekomst in? De fladderende witte duiven staan onmiskenbaar voor vrede.

Kijk voor nog meer Haarlemse murals van Sidney op zijn Instagrampagina.

Klaverbladpoort | Sidney Waerts

Klaverbladpoort | Sidney Waerts
Klaverbladpoort
2011 BE Haarlem

Contactgegevens

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.