Kasteel Kaldenbroek
Kasteel Kaldenbroek

Kasteel Kaldenbroek - Lottum

N 51.4355274 / E 6.1393497

In 1394 schonk de hertog van Gelre dit kasteel aan Alart Vleck. Dit is de eerste vermelding van het kasteel. Het kasteel bestaat uit een boerderij, stallen en een aantal schuren met natuurlijk het hoofdgebouw. Het hoofdgebouw is voor een kasteel klein van stuk en heeft wat weg van een samengevoegde boerderij. Het kasteel was ooit omgeven door een gracht, maar deze is inmiddels deels weg. Gedurende de jaren is de boerderij veelvuldig verbouwd, dit is te zien aan de verschillende soorten materiaal dat gebruikt en het feit dat er een aantal ramen later weer dicht gemaakt zijn.

Van 1394 gaat het kasteel van ouder op kind, tot in 1605 de laatste erfgenaam kinderloos overlijd. Na wat verschuiving binnen de familie werd het kasteel in 1687 verkocht aan de baron van Lottum, Philip Carel van Wylich, maar aangezien deze grote schulden had werd het kasteel na zijn dood wederom verkocht. Het kasteel wordt hierna nog verschillende keren verkocht. In 1970 aan projectontwikkelaars die hier graag 5.000 recreatiehuizen wilden vestigen. Dit plan kon geen doorgang vinden en weer werd het kasteel doorverkocht.

Het kasteel behoord nu tot het Limburg Landschap en de gebouwen worden gebruikt als vakantiewoningen.
Het kasteel ligt in het prachtige natuurgebied Kaldenbroek, heerlijk om te wandelen, fietsen en eens even heerlijk van de rust te genieten.

Kasteel Kaldenbroek

Kasteel Kaldenbroek
Kaldenbroek 1
5973 RJ Lottum

Contactgegevens

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.