De Fiere Wijnakker
De Cabernet druiven van De Fiere Wijnakker
Excursie bij De Fiere Wijnakker
De Fiere Wijnakker

De Fiere Wijnakker - Zutphen

N 52.1132036 / E 6.2271363

De Fiere Wijnakker wordt gerund door Anita en Erik Geerders-Hermsen. Zij startten in 2012 met hun wijnavontuur. Al van jongs af aan was Anita bezig met planten op haar ouderlijke boerderij. Die interesse zette ze voort tijdens haar studie Tropische en Biologische Landbouw, waarna ze in verschillende tropische landen heeft gewerkt. Na veel ervaring op te hebben gedaan, keerde ze terug naar haar ouderlijk huis en wist ze het Achterhoekse landschap te herontdekken.

Anita en Erik telen verschillende druivenrassen, waarbij altijd rekening wordt gehouden met de natuur. Met name de houtwallen rondom de wijngaard worden aantrekkelijk gemaakt voor insecten en andere diersoorten. De inheemse boom- en struiksoorten worden afgewisseld met kruiden, bloemen en graansoorten. Dit zorgt voor broedplaatsen en voedsel voor akkervogels zoals de patrijs, gele kwikstaart en de geelgors. Bijen, hommels en vlinders komen af op de nectar van de bloemen. Zo wordt de biodiversiteit versterkt, maar de levendigheid aan de akkerranden zorgen er ook voor dat de wijngaard nóg mooier is om te zien.

De Fiere Wijnakker is aangesloten bij de Coöperatie Verenigde Achterhoekse Wijnbouwers. De wijnen van De Fiere Wijnakkers zijn verdeeld over vier kwaliteitslijnen: de Achterhoekse Talenten, de Achterhoekse Alleen Goanders, de Achterhoekse Op Holt-serie en de Achterhoekse Brut. Een aantal wijnen zijn bekroond door internationale wijncommissies!

De Fiere Wijnakker
De Cabernet druiven van De Fiere Wijnakker
Excursie bij De Fiere Wijnakker

De Fiere Wijnakker
Vierakkersestraatweg 8
7207 DH Zutphen

Contactgegevens
T: 0575–559768
E: defierewijnakker@xs4all.nl

Openingstijden
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag 15:00 - 22:00
Zaterdag 09:00 - 22:00
Zondag 11:00 - 18:00
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.