Brusea
Brusea

Brusea - Bruinisse

N 51.6633809 / E 4.096856

In Bruinisse vind je op één plek maar liefst twee musea bij elkaar: het Vissersuusje (monumentale visserswoning) en het Visserijmuseum zijn samen het Brusea. In de musea staat de geschiedenis van Bruinisse centraal, een geschiedenis van ruim 550 jaar oud! Daar valt natuurlijk honderduit over te vertellen.

Loop door de tijdlijn van verhalen, vol pieken en dalen. Er was welvaart dankzij de handel en export van mosselen, waardoor Bruinisse bekend stond als hét mosseldorp van Zeeland. Maar wrede oorlogen en rampen, zoals de Watersnoodramp van 1953, zorgden ook voor ellendige periodes.

Het Visserijmuseum laat je kennis maken de eeuwenoude tradities in de mosselkweek en visserij. Er wordt laten zien hoe hard er gewerkt werd en hoe de vissers steeds weer probeerden hun materiaal te innoveren. Een aantal exposities vertellen over heldhaftige reddingen op zee en over de stormramp van 1911, waar meer dan honderd Bruinisserse vissersschepen verloren zijn gegaan.

Het Vissersuusje is het oudste pand van het dorp: het dateert van 1860 en is nog steeds in originele staat. Zodra je hier binnenstapt ga je meer dan een eeuw terug in de tijd. Hier wordt laten zien hoe men hier in vroegere tijden leefde en hoe ze elke centimeter van dit kleine huisje wisten te benutten. Aanrader voor kinderen: verkleed je in eeuwenoude nachtponnen en probeer de bedstee uit!

Brusea is een boeiend uitje voor jong en oud: nostalgisch en leerzaam. Ook voor de allerkleinsten is er een leuk avontuur om het museum te beleven. Extra pluspunt: je mag er bijna alles aanraken!

Brusea

Brusea
Oude straat 23
4311 AV Bruinisse

Contactgegevens
E: info@brusea.nl

Openingstijden
Maandag 13:30 - 16:30
Dinsdag 13:30 - 16:30
Woensdag 13:30 - 16:30
Donderdag 13:30 - 16:30
Vrijdag 13:30 - 16:30
Zaterdag 13:30 - 16:30
Zondag Gesloten

Openingstijden gelden van april t/m september.

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.