Varend Proeflokaal - Brouwerij Gudzekop
Brouwerij Gudzekop

Brouwerij Gudzekop - Goïngarijp

N 53.0093058 / E 5.7695699

Sinds 2018 vind je in het Friese Goïngarijp de Brouwerij Gudzekop. De brouwers maken hier 'craft bieren' op authentieke wijze, maar onderscheiden zich met unieke smaken en hoge kwaliteit.

Wat Brouwerij Gudzekop écht uniek maakt, is dat ze niet schuwen om typisch Friese producten in hun biersmaken te verwerken. Wat dacht je van een tripel met Fries suikerbrood, een IPA met Fries roggebrood of een quadrupel met Friese kruidkoek? Uiteraard wordt er samengewerkt met andere lokale ondernemers.

De naam Gudzekop is afgeleid van een vaarwater tussen Goïngarijp en Sneek. De waterlijn is terug te herkennen in het logo. Ook het rode baken aan het water, dat van verre al te zien is, zie je terug. Op alle kroonkurken wordt het baken afgebeeld.

Om het water een nog grotere rol te laten spelen in de brouwerij, krijgen de bieren een naam met een knipoog naar het nautische thema. Tenslotte is er ook aan de bierviltjes gedacht: deze zijn in de vorm van het zwaard van het skûtsje van de brouwers, die ze gebruiken als een 'varend proeflokaal'. Boek je een zeiltocht, dan vaar je over de Friese meren en vertelt de brouwer, die ook de schipper is, alles over de bieren.

Varend Proeflokaal - Brouwerij Gudzekop

Brouwerij Gudzekop
It Nije Hof 5
8511 AH Goïngarijp

Contactgegevens
T: 06-48085933
E: info@gudzekop.nl

Boek een zeiltocht op het varende proeflokaal.

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.