Themaroutes | Fietsroutes langs tuinen

Fietsroutes met tuinen

Even inspiratie opdoen voor je tuin?

Mooi weer is niet alleen heerlijk om erop uit te gaan om te gaan fietsen, ook tuinieren is een favoriete hobby van veel Nederlandse zodra de temperatuur het toelaat. En begrijpelijk natuurlijk want hoe heerlijk is het om in je eigen voor of achtertuin te ontbijten, lunchen of dineren. We kunnen ons daarom voorstellen dat je graag even wat inspiratie op wilt doen voor dit 'tuinseizoen' en hebben daarom drie fietsroutes voor je gemaakt langs bijzondere tuinen. Bij een aantal van deze tuinen moet je wel even een afspraak maken om ze te mogen bezichtigen en soms vragen ze een kleine bijdrage. Natuurlijk hebben we ook enkele heerlijke plekjes om koffie te drinken of te lunchen geselecteerd. 

Fietsroute Langs Zeeuwse tuinen

Zeeuwse tuinen fietsroute

In Zeeland kom je bijzondere tuinen tegen waarvan sommige zich op specifieke soorten richten. Als je bijvoorbeeld een liefhebber van Dahlia's bent dan kun je er bij de Dahliatuin zo'n 1500 bekijken en wie nog nooit van Clematissen heeft gehoord leert het een en ander over dit lianenras uit de ranonkelfamilie.  Verder zijn Vlissingen en Middelburg altijd de moeite waard om even af te stappen. 

Naar de
fietsroute

Fietsroute Langs Friese tuinen

Friese tuinen

Als je Friesland zegt, dan zeg je water, dus hier kun je onder meer inspriratie opdoen voor je vijver.  Ook kom je hier bij Aly en Piet in de achtertuin om van het uitzicht en de variatie aan Flora en Fauna te genieten. En voor als je het nog niet wist, Friesland barst van de prachtige dorpen waar je tijdens deze route natuurlijk ook een aantal van passeert. 

Naar de fietsroute

Fietsroute Bloemen in de Noordoostpolder

Bloemen in de Noordoostpolder

De Noordoostpolder is het land van de rechte polderwegen en tochten.  Daarnaast zijn er enkele hotspots op het gebied van tuinieren te vinden waaronder de bekende Orchideëenhoeve. Tezamen maakt dit het meer dan de moeite waard om dit stukje echt Holland eens op de fiets te gaan ontdekken. Onderweg kun je bij de Taverne de inwendige mens verzorgen om dan snel voor inspiratie voor je tuin op te gaan doen!

Naar de fietsroute

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via