Op fietsvakantie langs natuurkampeerterreinen

Fietsvakantie langs natuurkampeerroutes

Op fietsvakantie langs natuurkampeerterreinen

Een duurzame manier om vakantie te houden is een fietsvakantie. Indien er dan ook nog overnacht wordt op een natuurkampeerterrein, dan zit het helemaal goed met de duurzaamheid. Daarom zijn er twee fietsroutes langs natuurkampeerterreinen gecreëerd door de Stichting Natuurkampeerterreinen.

Allebei de fietsroutes zijn +/- 300 kilometer lang. De afstanden tussen de natuurkampeerterreinen zijn tussen de 40 en 60 kilometer. Elektrische fietsers kunnen dan ook een aantal natuurkampeerterreinen overslaan. De fietsroutes lopen via de bekende fietsknooppunten. 

Op fietsvakantie langs natuurkampeerterreinen

Tot 19.00 uur wordt er een plekje vrijgehouden voor fietsers en wandelaars op de natuurkampeerterreinen. Het grootste gedeelte van de natuurkampeerterreinen draagt het landelijke kwaliteitslabel 'Fietsers Welkom!' voor fietsvriendelijke horeca- en recreatiebedrijven. Dit houdt in dat er onder andere een bandenplakset, een fietspomp en een EHBO-doos aanwezig is en dat er een oplaadpunt aanwezig is om een elektrische fiets op te laden.Routes belangrijker dan bestemming

Er zijn ongeveer 33.000 mensen die jaarlijks op fietsvakantie gaan in Nederland. Fietsen is niet alleen beter voor het mileu, maar het zorgt er ook voor dat de fietser in direct contact staat met de omgeving, met allerlei onverwachte routes en ontdekkingen als gevolg. Op fietsvakantie zijn de fietsroutes belangrijker dan de bestemming.

 

Bron: Fietsactueel.nl

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via