Nederlanders fietsen meer door elektrische fiets

Nederlanders fietsen meer dankzij elektrische fiets

Nederland is gek op fietsen

De nieuwste cijfers van brancheorganisatie BOVAG bewijzen maar weer eens dat Nederland een land met een groot fietshart is. Nederlanders leggen namelijk gemiddeld zo’n 1.000 fietskilometers per jaar af. Dat is een stijging van 150 kilometer ten opzicht van vijftien jaar geleden. De steeds maar groeiende populariteit van de elektrische fiets is voor een groot deel verantwoordelijk voor die enorme stijging. 

Slimmere fietsen en fietsroutes

Afgelopen jaar zijn in totaal 223.000 elektrische fietsen verkocht. De e-bike is steeds gewoner aan het worden onder allerlei doelgroepen, zowel jong als oud. “Het taboe dat ooit op het gebruik van een elektrisch ondersteunde fiets zat, is al lang verdwenen. Het design van elektrische fietsen is hipper aan het worden en er komen steeds meer trendy snufjes op. De snelle ontwikkelingen met betrekking tot connectiviteit van apparaten ( internet of things ) draagt hieraan bij. Het zorgt ervoor dat smartphone en fiets beter gaan samenwerken waardoor tijdens bijvoorbeeld een fietsroute veel informatie verkregen kan worden over de prestaties en de omgeving. 

Het nieuwe fietsplan en Gazelle

Een andere nieuwe ontwikkeling is dat steeds meer werkgevers oog hebben voor duurzame mobiliteit en vitale werkgevers. De elektrische fiets is in dat opzicht een ideaal vervoersmiddel. Met Het Nieuwe Fietsplan stimuleert bijvoorbeeld Gazelle het gebruik ervan. “Werkgevers hebben allerlei mogelijkheden om fietsen naar het werk financieel aantrekkelijk te maken. Een baas mag een kilometervergoeding van 19 cent geven en hij kan een renteloze lening verstrekken voor de aanschaf van een fiets. Het is mogelijk de lening terug te betalen met de kilometervergoeding. Dat creëert een win-winsituatie.” 

 

Bron: Gazelle 

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via