Museumroutes van Fietsnetwerk.nl!

Museumroutes

Unieke museumroutes door Nederland

Ben je op zoek naar een leuke en culturele manier om de omgeving te verkennen? Dan zijn de museumroutes van Fietsnetwerk.nl misschien wel iets voor jou! Onze routes zijn speciaal samengesteld om je langs de mooiste musea en culturele bezienswaardigheden te leiden. Zo ontdek je niet alleen de prachtige omgeving op de fiets, maar kom je ook meer te weten over de geschiedenis en cultuur van de streek.

Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis en kunst van Van Gogh? Bekijk hier alle Van Gogh-routes.

De mooiste en interessante routes

Tijdens een fietstocht niet alleen genieten van de natuur, maar ook van de cultuur? Combineer dan beide en ontdek de mooiste museum fietsroutes van Nederland! Deze routes leiden je langs bijzondere musea waar je meer te weten komt over kunst, geschiedenis, wetenschap en nog veel meer. Stap op je fiets en laat je verrassen door de rijke culturele wereld die Nederland te bieden heeft. Hieronder hebben we een lijstje voor je samengesteld met enkele van de mooiste museumfietsroutes van het land. Lees snel verder en ontdek waar jij binnenkort op de pedalen kunt stappen!

 

De museumroutes van Fietsnetwerk.nl!

Fietsroute Oorlogsmusea in de natuur

Stap even af bij het prachtige uitzicht bij Planken Wambuis en spot wild in het Deelerwoud. Tijdens deze route leer je ook meer over de geschiedenis van de streek, zoals bij het museum op Vliegbasis Deelen en het Arnhems Oorlogsmuseum. Deze indrukwekkende fietsroute neemt je mee terug in de tijd, waar oorlog de dagelijkse kost was.

Naar de fietsroute.

Fietsroute De omgeving in musea

Bewonder interactieve tentoonstellingen in het Stadsmuseum Harderwijk, leer over de joodse gemeenschap in de Sjoel en ontdek de kunstgeschiedenis van Nunspeet in het Noord-Veluws Museum. Bekijk ook de expositie in Bezoekerscentrum Zandenbos over het ontstaan van de Veluwe. Geniet onderweg van prachtige natuur en een uitzicht over het Veluwemeer.

Naar de fietsroute.

Fietsroute langs land, zee en musea

Ontdek de veelzijdigheid van de omgeving van Broek op Langedijk en Alkmaar met deze fietsroute. Bewonder de doorvaarveiling in het Veilingmuseum en geniet van de zee bij Bergen aan Zee. Bezoek het Stedelijk Museum Alkmaar, Hollands Kaasmuseum en Biermuseum, of leer meer over de Beatles in het Beatles Museum. Fiets door het Noordhollands Duinreservaat en ontdek de natuur.

Naar de fietsroute.

Fietsroute Musea op de Hoge Veluwe

Wandel binnen bij interessante musea in Nationaal Park de Hoge Veluwe tijdens deze fietsroute! Bezoek het Kröller Müller Museum, het Jachthuis Sint Hubertus en het Arnhems Oorlogsmuseum. Of stap af bij het Museonder en ontdek de onderwereld. Combineer de prachtige natuur met top musea voor een perfect dagje uit.

Naar de fietsroute.

Museumroute Zuid-Limburg

Duik in de geschiedenis van de omgeving tijdens deze fietsroute langs verschillende musea. Begin bij Erfgoedcentrum De Domijnen in Sittard, vervolg je tocht naar Beek en bezoek het Elsmuseum. Fiets verder naar het Natuurhistorisch Museum in Maastricht en sluit je route af bij Museum Valkenburg. Duik in de geschiedenis van deze regio en ga lekker fietsen.

Naar de fietsroute.

Museumroute rondom Leek

Struin door de eeuwenoude dorpjes in Groningen en de Kop van Drenthe tijdens deze culturele fietsroute langs verschillende musea. Bewonder antiek speelgoed in Roden, ontdek de Joodse gemeenschap in Leek en bewonder de 800 muziekinstrumenten in Museum Vosbergen. Fiets door landelijk gebied en geniet van de rust en ruimte.

Naar de fietsroute.

Museumroute in Friesland

Ontdek de veelzijdigheid van Friesland tijdens deze fietsroute langs de leukste musea. Leer meer over de geschiedenis, ambachten en de omgeving van Friesland en ontdek het echte Friesland terwijl je door kleine dorpjes en prachtige weilanden fietst. Plan nu jouw route en ontdek Friesland op zijn mooist!

Naar de fietsroute.

Museumroute langs de Overijsselsche Vecht

Fiets door de historische steden van het Vechtdal op deze route langs Hardenberg, Gramsbergen en Coevorden. Bewonder pittoreske binnensteden, prachtige natuur en interessante musea die je meer vertellen over de rijke geschiedenis van de streek. Plan jouw unieke fietsavontuur en leer het Vechtdal kennen!

Naar de fietsroute.

Museumfietsroute in de Achterhoek

Combineer een ontspannen fietstocht met museumbezoeken tijdens een heerlijk dagje uit. Bezoek het Brandweermuseum of het Kristalmuseum in Borculo, bewonder Kasteel Ruurlo en ontdek Museum More. Fiets langs de rivier de Berkel en stop bij Belevingspark Cactus Oase. Plan jouw route en geniet van de perfecte combinatie van natuur en cultuur.

Naar de fietsroute.

Fietsroute Citytrip door Noord-Holland

Alkmaar is en blijft bekend als Hollands kaasstad, dus een bezoekje aan het kaasmuseum is zeker de moeite waard! Je zult verbaasd zijn over de schoonheid van het oude centrum als je langs de monumenten dwaalt. Ook het biermuseum is te vinden in Alkmaar en zeer interessant voor de echte bierliefhebber. Vergeet op deze museumroute niet om ook een bezoek te brengen aan het Stedelijk Museum in Alkmaar. Het eigentijdse museum wekt nieuwsgierigheid en verwondering bij jong en oud.

Naar de fietsroute.

Fietsroute rond de Ankeveense plassen

Deze route leidt je langs prachtige musea in onder andere de gemeentes Naarden en Muiden. Naarden staat vooral bekend om de stervormige vesting, een van de best bewaarde in Europa. In het bastion Turfpoort vind je het Nederlands Vestingmuseum. Meer geschiedenis is te vinden in het even verderop gelegen Muiden, niet alleen in het prachtige Muiderslot, een waterburcht uit de veertiende eeuw. Vesting Muiden, ook wel het Muizenfort genoemd, heeft op het buitenterrein twee bunkers die via loopgraven te bereiken zijn. Deze locaties mogen op deze museumroute zeker niet ontbreken!

Naar de fietsroute.

Fietsroute tussen Veluwe en IJssellandschap

Hattem is een kleine Hanzestad met veel monumenten en een paar leuke musea, zoals het Voermanmuseum, het Anton Piekmuseum en het Nederlands Bakkerijmuseum. Vanuit de kleine Hanzestad fiets je door het prachtige bosgebied van de Veluwe. In de fietsroute doe je de plaatsen Epe en Heerde aan. Het is juist de afwisseling in de route tussen de natuurgebieden de Dellen, de Renderklippen en het mooie IJssellandschap die deze fietsroute zo mooi maakt om te fietsen.

Naar de fietsroute.

Fietsroute rond Apeldoorn

In Apeldoorn vind je Paleis het Loo, de Apenheul en speelparadijs Koningin Julianatoren, maar Apeldoorn is ook het vertrekstation van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij. Bekijk hier de oude stoomtrein van binnen. In het museum A-Ford is een schitterende collectie van vijftien oude A-Fords te zien, die je tijdens het fietsen van de route kunt bezoeken. Diep verscholen op de Veluwe, in een van de mooiste en meest uitgestrekte natuurgebieden van Nederland, vind je Radio Kootwijk. Vroeger een radiostation voor verbinding met de overzeese gebieden, tegenwoordig is 'de kathedraal' een unieke evenementenlocatie. Dit zijn zeer leuke alternatieven om onderweg te bezoeken als het weer kouder wordt. Zit het weer mee en wil je toch liever iets actievers? Dan kun je de boom in. Letterlijk dan, bij klimbos Veluwe zijn er routes voor jong en oud.

Naar de fietsroute.

 

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via