Museumroutes van Fietsnetwerk.nl!

Museumroutes van Fietsnetwerk.nl!

Unieke museumroutes door Nederland

Omdat het buiten weer flink aan het afkoelen is en het weer verslechterd, hebben wij van Fietsnetwerk.nl vier prachtige museumroutes voor u geselecteerd. Zo ontdekt u ook de mooiste musea en cultuur van de omgeving en u staat altijd overdekt en droog! Voeg bij stap 2 de musea toe en u hoeft niet alleen in de kou te fietsen. Dus trek uw jas aan en stap nog één keer op de stalen ros!

De museumroutes van Fietsnetwerk.nl!

Fietsroute Natuurlijk Noord-Holland

Alkmaar is en blijft Hollands kaasstad, dus een bezoekje aan het kaasmuseum is zeker op zijn plaats! De stad mag zich al jaren een van de beste winkelsteden van Nederland noemen. Dwalend langs de monumenten zult u verbaasd zijn over de schoonheid van het oude centrum. Ook is hier het biermuseum te vinden, zeer interessant voor de echte bierliefhebber. Wat ook niet aan deze museumroute mag ontbreken is het Stedelijk Museum in Alkmaar. Het eigentijdse museum wekt nieuwsgierigheid en verwondering bij jong en oud.

Naar de fietsroute!

Fietsroute rond de Ankeveense plassen

Deze route voert u langs prachtige musea in onder andere de gemeentes Naarden en Muiden. Naarden is vooral bekend door de stervormige vesting, een van de best bewaarde in Europa. In het bastion Turfpoort vindt u het Nederlands Vestingmuseum. Meer geschiedenis is te vinden in het even verderop gelegen Muiden. Overigens niet alleen in het prachtige Muiderslot, een waterburcht uit de veertiende eeuw. Vesting Muiden, ook wel het Muizenfort genoemd, heeft op het buitenterrein twee bunkers die via loopgraven te bereiken zijn. Op deze museumroute mogen deze locaties zeker niet ontbreken!

Naar de fietsroute!

Fietsroute rond Apeldoorn

In Apeldoorn vindt u Paleis het Loo, de Apenheul en speelparadijs Koningin Julianatoren, maar Apeldoorn is ook het vertrekstation van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij. Stap terwijl de herfstbladeren van de bomen vallen in deze schitterende stoomtrein, die u door een prachtig landschap brengt. In het museum A-Ford is een schitterende collectie van vijftien oude A-Fords te zien, die u tijdens het fietsen van de route kunt bezoeken. Diep verscholen op de Veluwe, in een van de mooiste en meest uitgestrekte natuurgebieden van Nederland, vindt u Radio Kootwijk. Vroeger een radiostation voor verbinding met de overzeese gebieden, tegenwoordig is 'de kathedraal' een unieke evenementenlocatie. Omdat het weer kouder en killer wordt zijn dit zeer leuke alternatieven om onderweg te bezoeken. Zit het weer mee en wilt u toch liever iets actievers? Dan kunt u de boom in. Letterlijk dan, bij klimbos Veluwe zijn er routes voor jong en oud. 

Naar de fietsroute!

Fietsroute tussen Veluwe en IJssellandschap

Hattem is een kleine Hanzestad met veel monumenten en een paar leuke musea, zoals het Voermanmuseum, het Anton Piekmuseum en het Nederlands Bakkerijmuseum. Vanuit de kleine Hanzestad fietst u door het prachtige bosgebied van de Veluwe. In de fietsroute doet u de plaatsen Epe en Heerde aan. Het is juist de afwisseling in de route tussen de natuurgebieden de Dellen, de Renderklippen en het mooie IJssellandschap die deze fietsroute zo mooi maakt om te fietsen.

Naar de fietsroute!

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via