Met dit fietsslot wordt je fiets nooit gestolen

Met dit fietsslot wordt uw fiets nooit gestolen!

Met dit fietsslot wordt uw fiets nooit gestolen!

Iedereen heeft er wel eens mee te maken in Nederland: fietsendieven. Er worden dagelijks honderden fietsen gestolen. Wat vreemd is, is dat er nog steeds geen fietsslot is geproduceerd waarmee fietsendieven op afstand kunnen worden gehouden. Dit houdt wel in: er is ruimte voor een oplossing voor dit probleem.

Ontwikkeling van Blulocks

Maurits Korthals Altes en Ludo Hille Ris Lambers, beiden student werktuigbouwkundige, hebben een innovatief fietsslot ontwikkeld waarmee geen enkele fiets meer wordt gestolen. Ze hebben de Blulocks geproduceerd, wat dus het ultieme fietsslot is om diefstal tegen te gaan. Maurits en Ludo hebben over veel concepten nagedacht.

Uiteindelijk bleven ze hangen met het idee dat je met het frame gemakkelijk je fiets op slot kan doen. Dan kan een dief de fiets alleen meenemen als hij het frame openknipt. Maar er zaten ook nadelen aan. Je zou de fiets niet overal kunnen neerzetten. Denk maar aan fietsenrekken bij treinstations. Hierdoor hebben ze een alternatieve en praktischere versie bedacht van dit concept.

De werking van de BluLocks

Bij het concept zit het slot in het frame, wat betekent dat het slot onbereikbaar is voor grof geschut als een betonschaar. Daarnaast kan de BluLock ook gecombineerd worden met een kettingslot, zodat de fiets overal op slot kan staan. Door een samenwerking met het bedrijf CEAD, wat zich specialiseert in Rapid Prototyping, zijn ze nu verzekerd van een slot met een goede kwaliteit.

De mannen zijn nog op zoek naar investeerders om hun product op de markt te brengen. De BluLock onderscheidt zich met de hoogstaande kwaliteit en het slot dat in het frame zit. De meeste sloten beveiligen de fiets van buitenaf, iets wat de BluLock van binnenuit doet.

Hierdoor is de fiets voor de dief minder makkelijk te stelen. Het slot is niet alleen heel veilig, het uiterlijk van de fiets wordt ook niet aangetast. Wel wordt er met het slot nog gebruik gemaakt van de gewone fietssleutel.

Innovatie

Op dit moment worden veel innovatieve fietssloten gemaakt. Het doel van deze fietssloten is om uiteindelijk een trapasslot te ontwikkelen wat op elke fiets toepasbaar is. Door de strijd aan te gaan tegen fietsendiefstal hoopt men dat het aantal gestolen fietsen flink in aantal afneemt. Door in de toekomst elke fiets uit te rusten met een volledige ingebouwd trapasslot, zal fietsendiefstal verleden tijd zijn.

Bron: want.nl

BluLocks: fietsendiefstal is verleden tijd!

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via