Gestolen fiets volgen met simkaart

Gestolen fiets volgen met simkaart

Gestolen fiets volgen met simkaart

Fietsendieven zijn een toenemend probleem in Nederland. Niels Penning en Jeroen van Kester van het bedrijf Tracefy, dat zich specialiseert in het ontwikkelen, uitgeven en produceren van software, hebben een zogenaamde ‘tracker’ ontwikkeld.

De Bike-tracker

Tegenwoordig zijn fietsen vaak modern en trendy. Onder andere de e-bikes beschikken over veel innovatieve elektronica. Deze fietsen zijn dus zeer interessant voor de fietsendieven. Daarom hebben Jeroen en Niels een zogenaamde bike-tracker ontwikkeld die kan worden ingebouwd in de fiets. Er is ook een app beschikbaar, waar je de locatie van je fiets eenvoudig kan traceren. Bijvoorbeeld bij diefstal of als je vergeten bent waar je de fiets geparkeerd hebt.

Ontwikkeling van het systeem

Op dit moment zijn er meerdere fietsmerken bezig om een systeem te ontwikkelen dat fietsen kan traceren. Maar volgens Jeroen van Kester is Tracefy het eerste systeem op de markt dat een fiets op de meter kan volgen. Via GPS is de fiets heel eenvoudig terug te vinden.

De App

Op de app kun je niet alleen je fiets terugvinden, er zitten nog meer handige snufjes op. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoe vol je accu (bij een e-bike) is en hoeveel kilometers je hebt afgelegd. Zelf het aantal verbrande calorieën is te meten.

Het fietsmerk Cortina doet op dit moment een proef met honderd van deze fietsen. Van dit type fiets zou je er dus zomaar eentje tegen kunnen komen op de Nederlandse fietspaden.

Bron: AD.nl

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant