Geniet nog even van de nazomer met Fietsnetwerk.nl

Geniet nog even van de nazomer met Fietsnetwerk.nl!

Fietsen in de nazomer!

De komende weken wordt er prachtig nazomerweer voorspeld. In het kader van onze special van deze week heeft Fietsnetwerk.nl vijf prachtige fietsroutes voor u geselecteerd, die u dit fietsseizoen beslist nog gefietst moet hebben. In de maand september laten de eerste contouren van de herfst zich zien. Fiets een prachtige fietsroute door het bos, waar u de eerste verkleuringen van de bladeren mee kunt maken. Of fiets langs prachtig bebost duingebied nu het niet te warm is. Geniet tegelijkertijd van de al vroeger ondergaande zon in het water… Kortom, ook in de nazomer is een knooppuntenroute fietsen zeker de moeite waard!

Vijf fietsroutes voor de perfecte nazomer

1. Fietsroute naar de wilde dieren

U fietst via de oude prachtstad Haarlem richting de Noordzee. Richting de kust fietst u door het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Een prachtig bos- en duingebied met mooie uitkijkpunten om even te stoppen onderweg. Geniet in de maand september van de prachtige ondergaande zon als u langs de duinen en deze uitkijkpunten fietst!

Naar de fietsroute

2. Fietsroute door de Veluwse bossen

In deze fietsroute rijdt u de prachtige Veluwse bossen in. Geniet in de nazomermaanden van de prachtige verkleuringen die u in deze (nu nog) dichtbegroeide bossen te zien krijgt. De route voert u langs het kleinste plaatsje ter wereld, Staverden. Staverden beschikt over een prachtig kasteel waar de graaf van Gelre graag zijn tijd doorbracht. De tuinen zijn de moeite meer dan waard om even af te stappen. In de vroege herfstmaand is dit zeker een knooppuntenroute die u dit fietsseizoen nog gefietst moet hebben!

Naar de fietsroute

3. Fietsroute op zoek naar Oude Willem

Het mooie brinkdorp Dwingeloo heeft een prachtige kerk, de Sint Nicolaaskerk. Verderop ligt Diever, waar u mooie verhalen vindt, zoals in het Shakespeare Theater. Het houdt de herinnering aan deze Britse schrijver levend. In het openluchttheater zijn de voorstellingen in augustus en september te zien. Op vrijdag 9, zaterdag 10 en op 16 en 17 september zijn er voorstellingen. De aanvangstijd is 20:30. Deze prachtige fietsroute brengt u ook in het nationale park het Drents-Friese Wold. Hier vindt u prachtige bossen, heide en stuifzanden.

Naar de fietsroute

4. Fietsroute dwars door Nationaal Park Veluwezoom

Prachtige natuur en de prachtstad Arnhem maken deze fietsroute tot een mooie mix. Stap op de fiets en beleef een stukje Arnhem, Rozendaal en de kleinere plaatjes Rheden en De Steeg. Arnhem is een stad met een rijke geschiedenis, zoals u zult zien wanneer u door de stad fietst. Als u doorfietst richting Rheden fietst u vlak bij de IJssel. Nadat u het plaatsje De Steeg hebt doorkruist fietst u het Nationaal Park Veluwezoom op. Het oudste Nederlandse Nationale Park, met omstreeks 5000 hectare aaneengesloten natuurgebied. Deze heidegebieden en bossen zijn in de vroege herfst prachtig om te bezoeken. Zie hoe de bladeren van kleur veranderen en zie het eerste blad van de bomen valt. Laat de drukte van de steden even achter u en geniet van de mooie uitzichten in dit park.

Naar de fietsroute

5. Fietsroute Genieten rondom Giethoorn

Deze fietsroute leidt u naar Giethoorn, natuurlijk bekend door zijn 'straten' die uit sloten en slootjes worden gevormd. Door de vervening in vroeger tijden ontstonden plassen en meren. Om de turf te vervoeren groef men vaarten en sloten. Vele huizen zijn als het ware op eilandjes gebouwd, die alleen via bruggetjes te bereiken zijn. De enige doorgaande verbinding door het oude dorp over land is een fiets- annex wandelpad. Het voornaamste verkeer vindt plaats over het water. Ook komt u in het Nationale Park de Weerribben, waar u een prachtig laagveenmoeras vindt. Giethoorn en omstreken is prachtig om deze nazomer en dit fietsseizoen nog te bezoeken!

Naar de fietsroute

Deel via