Geniet nog even van de nazomer met Fietsnetwerk.nl

Geniet nog even van de nazomer met Fietsnetwerk.nl!

Fietsen in de nazomer!

Ook in de nazomer wordt er wel eens prachtig nazomerweer voorspeld. Daarom hebben we vier prachtige fietsroutes voor je geselecteerd, die je tijdens dit fietsseizoen nog kunt fietsen. In de maand september laten de eerste contouren van de herfst zich zien. Fiets een prachtige fietsroute door het bos, waar je de eerste verkleuringen van de bladeren mee kunt maken. Of fiets langs prachtig bebost duingebied nu het niet te warm is. Geniet tegelijkertijd van de al vroeger ondergaande zon in het water… Kortom, ook in de nazomer is een knooppuntenroute fietsen zeker de moeite waard!

1. Fietsroute naar de wilde dieren

Je gaat fietsen via de oude prachtstad Haarlem richting de Noordzee. Richting de kust kom je door het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Een prachtig bos- en duingebied met mooie uitkijkpunten om even te stoppen onderweg. Geniet in de maand september van de prachtige ondergaande zon als je langs de duinen en deze uitkijkpunten fietst!

Naar de fietsroute

2. Fietsroute door de Veluwse bossen

Tijdens deze route fiets je de prachtige Veluwse bossen in. Geniet in de nazomermaanden van de prachtige verkleuringen die je in deze (nu nog) dichtbegroeide bossen te zien krijgt. De route neemt je mee langs het kleinste plaatsje ter wereld, Staverden. Staverden beschikt over een prachtig kasteel waar de graaf van Gelre graag zijn tijd doorbracht. De tuinen zijn de moeite meer dan waard om even af te stappen. In de vroege herfstmaand is dit zeker een knooppuntenroute die je in het nazomer seizoen nog gefietst moet hebben!

Naar de fietsroute

3. Fietsroute dwars door Nationaal Park Veluwezoom

Prachtige natuur en de prachtstad Arnhem maken deze fietsroute tot een mooie mix. Stap op de fiets en beleef een stukje Arnhem, Rozendaal en de kleinere plaatjes Rheden en De Steeg. Arnhem is een stad met een rijke geschiedenis, zoals je zult zien wanneer je door de stad fietst. Als je doorfietst richting Rheden kom je uit vlak bij de IJssel. Nadat je het plaatsje De Steeg hebt doorkruist fiets je het Nationaal Park Veluwezoom op. Het oudste Nederlandse Nationale Park, met omstreeks 5000 hectare aaneengesloten natuurgebied. Deze heidegebieden en bossen zijn in de vroege herfst prachtig om te bezoeken. Zie hoe de bladeren van kleur veranderen en bekijk hoe de eerste bladeren van de bomen vallen. Laat de drukte van de steden even achter je en geniet van de mooie uitzichten in dit park.

Naar de fietsroute

4. Fietsroute Genieten rondom Giethoorn

Deze fietsroute neemt je mee naar Giethoorn, natuurlijk bekend door zijn 'straten' die uit sloten en slootjes worden gevormd. Door de vervening in vroeger tijden ontstonden plassen en meren. Om de turf te vervoeren groef men vaarten en sloten. Vele huizen zijn als het ware op eilandjes gebouwd, die alleen via bruggetjes te bereiken zijn. De enige doorgaande verbinding door het oude dorp over land is een fiets- annex wandelpad. Het voornaamste verkeer vindt plaats over het water. Ook kom je in het Nationale Park de Weerribben, waar je een prachtig laagveenmoeras vindt. Giethoorn en omstreken is prachtig om deze nazomer en dit fietsseizoen nog te bezoeken!

Naar de fietsroute

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant