Gazelle en panasonic ontwikkelen voorwielsysteem

Gazelle en Panasonic ontwikkelen nieuw voorwielsysteem

Gazelle en Panasonic ontwikkelen voorwielsysteem

Gazelle presenteert op Eurobike een nieuwe lijn elektrische fietsen met een nieuw voorwielsysteem die Gazelle samen met Panasonic heeft ontwikkeld. Eurobike is de grootste fietsbeurs van Europa in Friedrichshafen. Deze fietsbeurs is te bezoeken van 27 t/m 30 augustus 2014.

Gazelle en Panasonic ontwikkelen voorwielsysteem

De nieuwe elektrische fietsen van Koninklijke Gazelle hebben een voorwielsysteem van Panasonic. Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt. De bekende modellen, zoals Orange en Chamonix, zijn voorzien van dit systeem in het voorwiel. Vanaf half september zijn deze elektrische fietsen te koop bij Gazelle dealers in Nederland.

Panasonic is de aangewezen partner voor Gazelle, omdat Panasonic al meer dan 20 jaar ervaring met elektrische fietsen heeft. De combinatie van het marktleiderschap en de kwaliteit van Gazelle met de bewezen technologie van Panasonic resulteert in een prachtig systeem. De elektrische fietsen met het nieuwe Panasonic systeem zijn betrouwbaar en stijlvol. Hierdoor hebben zij de ‘looks’ van een normale fiets. Daarnaast zijn de fietsen ook nog voorzien van handvatbediening en Walk Assistent.

Consumenten hebben de afgelopen maanden de nieuwe elektrische fietsen getest in het Gazelle Experience Center in Amersfoort. Met hun opmerkingen en ervaringen zijn de modellen nog beter afgesteld op de drie vermogensniveaus: eco, normaal en sport.

Gazelle en Panasonic ontwikkelen voorwielsysteem

Beste optie voor Nederland

De Marketing Manager van Koninklijke Gazelle, Ferdi Ertekin, over het voorwielsysteem: ‘De voorwielmotor heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van andere systemen. Zo’n motor maakt minder geluid, past beter in het design van een fiets, heeft de mogelijkheid van vrijloop en is simpel te onderhouden. Hierdoor is de voorwielmotor meestal de beste optie voor het vlakke Nederland.’

 

Bron: Koninklijke Gazelle

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via