Fietsroutes naar de verborgen parels van Natuurmonumenten

Fietsroutes naar verborgen parels van Natuurmonumenten

Ontdek verborgen natuurparels met de fietsroutes van Natuurmonumenten en Fietsnetwerk.nl

Soms vergeten we nog wel eens hoe veel mooie natuur we in Nederland hebben. Iedereen kent wel de bekende natuurgebieden zoals de Veluwe, de Weerribben en de Biesbosch. Maar er zijn ook wat onbekendere natuurgebieden die je opwachten. Fietsnetwerk maakte in samenwerking met Natuurmonumenten diverse fietsroutes naar deze gebieden toe. Want al dat natuurschoon verken je natuurlijk het beste met de fiets!

Dit zijn de fietsroutes

Benieuwd welke natuurparels je echt eens moet ontdekken? Wij zetten ze voor je op een rij.


Fietsroute Bakkeveen, Fochteloo en Norg

1. Fietsroute Bakkeveen, Fochteloo en Norg

Hoewel Drenthe bekend staat als dé fietsprovincie, ben je misschien nog niet op deze plekken geweest. In Bakkeveen staat een voormalige landgoedboerderij, compleet met Franse landschapstuinen en boomgaarden met bijzondere appelrassen. Geniet van het hoogveenlandschap en de esdorpen als je door het Fochteloërveen en Norg fietst.

Bijzondere afstapmomenten: Uitkijktoren De Zeven, Vogelkijkhut Fochteloërveen

 

Fietsroute Water in Flevoland

2. Fietsroute Water in Flevoland

In het polderlandschap valt ontzettend veel te genieten, en al helemaal voor vogelliefhebbers! Je komt namelijk langs het Zwarte Meer, met daarin het Vogeleiland. Boek een excursie om dit bijzondere eiland te bezoeken. Ook in het Waterloopbos is een bonte variatie aan vogels te vinden. Wetenschappers bestudeerden in dit stuk bos de waterloop, om zo een belangrijke bijdrage te leveren aan het Nederlandse watermanagement. 

Bijzondere afstapmomenten: Vogeleiland, Waterloopbos

 

In en om Slot Haamstede 

3. In en om Slot Haamstede

Waai lekker uit in Zeeland! Bij het kasteel hoort een prachtig natuurgebied met een bos en aangrenzende duinen. Je waant je er haast op een safari, want je zou zomaar oog in oog kunnen komen te staan met een kudde Shetlandpony’s. Het grootste gedeelte van de route fiets je langs de Oosterschelde. Hier krijgt de natuur opnieuw de ruimte om te worden zoals die vroeger was. 

Bijzondere afstapmomenten: Slot Haamstede, De Zuidkust van Schouwen Fietsroute naar het Geuldal en het Bovenste Bos

4. Naar het Geuldal en het Bovenste Bos

Tussen de gezellige dorpjes van Zuid-Limburg kom je op deze fietsroute nog wel eens zeldzame plantensoorten tegen. In het Geuldal groeien bijvoorbeeld door invloed van de Belgische zink- en loodmijnen het zinkviooltje en de zinkboerenkers. Ook in het Bovenste Bos, samen met het Onderste Bos één van de oudste en mooiste hellingbossen van Nederland, vind je unieke planten. Je moet op een aantal plekken wel even flink klimmen, maar eenmaal boven heb je gegarandeerd het mooiste uitzicht - en ga je gelukkig ook altijd weer naar beneden.

Bijzondere afstapmomenten: Kasteel Wylre, Geuldal, Bovenste BosAckerdijkse Plassen en Broekpolder

5. Ackerdijkse plassen en Broekpolder

Deze fietsroute door Zuid-Holland is misschien wel de grootste verrassing. De gemeente Vlaardingen is namelijk hartstikke groen. Je fietst door de Broekpolder, het natuurgebied van Polder Schieveen en de prachtige, vogelrijke Ackerdijkse plassen. Wist je dat je bij natuurgebied Vlietlanden nog een stukje ongerepte oud-Hollands moerasbos treft? Wie had dat gedacht!

Bijzondere afstapmomenten: Natuurgebied Vlietlanden, Ackerdijkse Plassen, Polder Schieveen

 

Gratis fietsrouteboekje van Natuurmonumenten

Dit is nog maar een kleine greep uit de schitterende fietsroutes die je worden aangeboden door Natuurmonumenten. De boswachters van Natuurmonumenten hebben nog veel meer mooie fietsroutes voor je geselecteerd en gebundeld in het gratis fietsrouteboekje. Bestel jouw boekje hier!


Welk gebied ga jij als eerste ontdekken?

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via