Fietsroute langs de Donge

Fietsroute langs de Donge

Fietsroute langs de Donge

Tijdens deze fietsroute kom je langs het noordelijke gedeelte van de Donge. De Rivier is bijzonder doordat het wordt gevoed door regenwater en grondwater. Daardoor is het een typische laaglandbeek. Onderweg fiets je langs diverse dorpjes als Waspik en Gravenmoer. In deze omgevingen zijn nog veel oude gebouwen bewaard gebleven.

 

Zien en doen

Als je het leuk vindt om naast het fietsen iets te zien of doen is er voor jou genoeg aanbod. Bij bakkerijmuseum Oosterhout mag je de handen uit de mouwen steken om het bakkersvak te leren. Heb je meer interesse in het bezichtigen van gebouwen, dan is het leuk om Natuurpoort de Seterse Hoeve of Molen Koningin Wilhelmina te bezoeken. Om er helemaal een uitje van te maken kun je genieten van het bourgondische Brabantse land bij Gr8 Hotel Oosterhout.

 Naar de fietsroute

Afstapmoment Gr8 Hotel Oosterhout

Gr8 Hotel Oosterhout

Gr8 Hotel Oosterhout ligt op tien minuten afstand van het Levendige Breda. Een perfecte uitvalbasis voor niet alleen de fietsroute maar bijvoorbeeld ook de Efteling, Speelpark de Beekse Bergen en Nationaal Park de Loonse Duinen. Is het meenemen van geschikte fietsen te veel gedoe? Geen probleem. Het hotel beschikt over zowel elektrische fietsen als uniseks fietsen.

Bekijk dit afstapmoment

Afstapmoment Natuurpoort De Seterse Hoeve

Natuurpoort De Seterse Hoeve

Natuurpoort De Seterse Hoeve is gelegen aan de rand van Boswachterij Dorst. Een heerlijk gebied om toe te voegen aan jouw fietsroute. De Boswachterij heeft veel te bieden. Bijvoorbeeld een open stuifzandgebied en een van de best gewaardeerde mountainbikeparcoursen van Nederland. Wandelaars kunnen hier genieten van een speciale kunstroute.

Bekijk dit afstapmoment

Afstapmoment Bakkerijmusem Oosterhout

Bakkerijmusem Oosterhout

Ben je met een groep? Dan kun jij het bakkersvak gaan ervaren bij Bakkerijmuseum Oosterhout. In het museum kan je zelf aan de slag gaan om alles over het vak te leren. Jong en oud kunnen in de omgeving van het museum zelf koekjes of broodjes bakken. Er zijn verschillende arrangementen dus voor ieder wat te zien en doen.

Bekijk dit afstapmoment

De Donge met de App

Met de Fietsroute App van Fietsnetwerk.nl heb je alle fietsknooppunten en afstapmomenten in je broekzak zitten. De App begeleid jou naar elk gewenst punt door middel van innovatieve technologie. Hierdoor hoef je de knooppuntnummers niet meer te printen of op te schrijven. Het is volledig gratis te downloaden voor zowel Android als IOS.

 

Icoon App Store Apple  App stores download Android

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via