De Fietsnetwerk App uitgelegd: Knooppunt en kompasfunctie

Het eerste knooppunt en de kompasfunctie titelfoto

Je hebt je fietsroute gestart, wat nu?

Als je je fietsroute eindelijk hebt gestart moet je natuurlijk wel een punt hebben om te beginnen. De App helpt je hierbij: hij geeft bij het starten aan wat het dichtstbijzijnde knooppunt is vanaf je huidige locatie. Dat kan elk willekeurig knooppunt op de gekozen route zijn, maar hoe kom je nou bij dat eerste knooppunt aan? Daarover gaan we het hebben in dit artikel.

 

Op naar het eerste fietsknooppunt

Het eerste knooppunt en de kompasfunctie

1. Het dichtstbijzijnde knooppunt

Bij het opstarten van je route geeft de App aan wat het dichtstbijzijnde knooppunt is vanaf je huidige locatie. Vanaf dat knooppunt kun je fietsen in de richting die je wilt, dit kan dus met de klok mee of tegen de klok in zijn. Nadat je bij het eerste knooppunt bent aangekomen kun je je scherm op stand-by te zetten. De App blijft je via meldingen op de hoogte houden van de routebegeleiding.

2. & 3. De kompasfunctie

Om naar het eerste fietsknooppunt te fietsen kun je twee dingen doen: je kunt de kompasfunctie inschakelen of een tekstuele routebeschrijving opvragen. Als je voor het eerste gaat en dus de kompasfunctie inschakelt draait de kaart in de App met je rijrichting mee. Dit betekend dat je rechtstreeks op het eerste knooppunt af kunt fietsen en precies kunt zien of je de goede kant op gaat. De kompasfunctie schakel je in door op het icoontje rechts van 3. te drukken. Als het pijltje wit gevuld is betekend dat, dat de kompasfunctie is ingeschakeld.

4. De tekstuele routebeschrijving opvragen

Mocht je een tekstuele routebeschrijving toch fijner vinden dan de kompasfunctie dan kun je die inschakelen door onderin op 'ROUTE NAAR KNP 10' te drukken. Als je onderweg naar een afstapmoment wilt fietsen kun je ook de overweging maken of je de routebeschrijving wilt opvragen of de kompasfunctie wilt gebruiken.

 De tekstuele routebeschrijving ziet er als volgt uit:

 Routebeschrijving in Fietsnetwerk App

Meer over de app

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via