Darfon: Nieuw op de Europese markt

Darfon nieuw op de Europese markt

Darfon: Nieuw op de Europese markt

Darfon gaat in Europa elektrische fietsen aanbieden. Het bedrijf is op dit moment de wereldwijde marktleider als producent van laptops en toetsenborden. Het elektronicaconcern uit Taiwan boekte in 2015 een omzet van 1 miljard dollar.

Het bedrijf had in 2015 20.000 werknemers, en maakt nu de stap richting de consumentenmarkt. Ze verleggen hun focus naar het gebied van accu’s, software en allerlei elektrische onderdelen. Dat allemaal voor het produceren van elektrische fietsen. Andy Su, bestuursvoorzitter: 'Nederland biedt ons meer dan alleen maar toegang tot Europa. Wij vinden hier een goede aansluiting bij technologie en design'.

Onderscheidt tussen e-bikes

Volgens Andy Su onderscheiden de elektrische fietsen zich door stijlvolle ontwerpen, het gebruik van toptechnologie en goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. 'Bovendien voelt Darfon en de medewerkers zich thuis in deze stad'. De burgemeester van Eindhoven, Rob van Gijzel, is zeer verheugd met de komst van het Taiwanese bedrijf. 'Dit is opnieuw een bevestiging van het uitstekende imago dat Eindhoven heeft in Taiwan' .

Groei in de markt

Darfon gaat vanuit Eindhoven elektrische fietsen aanbieden op de Europese markt. Het bedrijf ziet Eindhoven als de ideale toegangspoort tot Europa. Vanuit het hoofdkantoor zal Darfon de verkoop, service, marketing en distributie van e-bikes verzorgen.

Ze zijn er van overtuigd dat het bedrijf vanuit Eindhoven flink kan groeien. In Nederland begint Darfon nu met 50 personeelsleden in het Europese hoofdkantoor in Eindhoven en een servicecentrum in Heerde. Bestuursvoorzitter Andy Su: 'We zijn een heel klein bedrijfje en stellen nog helemaal niets voor, maar over vijf jaar kent iedereen ons'.

Bron: Beurs.nl

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via