Hoe werkt Fietsnetwerk.nl?

Jouw persoonlijke fietsroute samenstellen bij Fietsnetwerk.nl

Welkom bij Fietsnetwerk! Wat leuk dat jij een kijkje neemt op onze website. Zoek jij een fietsroute voor een leuk en duurzaam dagje uit? De routes van Fietsnetwerk sluiten hier perfect op aan. Het samenstellen van jouw ideale fietsroute is heel eenvoudig. Volg de volgende 6 stappen en stap snel op de fiets! 

 

Gebruik de zoek- of suggestieknop op Fietsnetwerk.nl

Stap 1: Gebruik de zoek- of suggestieknop

Op het startscherm van deze website zie je direct de knop 'zoeken'.  Vul in dit zoekscherm de plaats in waar jij wilt fietsen. Druk op 'zoeken' en bekijk de fietsroutes die hieruit komen.  Wil jij niet op een plaatsnaam zoeken maar ontvang jij liever suggesties? Dit is ook mogelijk. Maak in dit geval gebruik van de 'Help mij een leuke route te vinden' knop naast het zoekscherm. Nadat je één van de twee handelingen hebt uitgevoerd krijg je direct de juiste fietsroutes voorgeschoteld.

Zoekresultaten fietsroutes Nederland & filteren op thema

Stap 2: Filter op een thema

Je kijkt nu naar een pagina met ontzettend veel verschillende fietsroutes. Hoe kies je hier jouw ideale route tussen? Maak gebruik van de filterfunctie. Heb jij een bepaald thema in gedachten, dan kan je dit aanklikken in de eerste selectiebox. 

Jouw fietsroute in Nederland selecteren op lengte

Stap 3: Kies de gewenste lengte

Een ander onderdeel waar je op kan filteren binnen Fietsnetwerk.nl, is op de lengte van de fietsroutes. Klik de gewenste afstand aan in de tweede selectiebox en maak een keuze uit de fietsroutes die Fietsnetwerk voor jou samenstelt. 

Fietsroute Fietsnetwerk naar keuze aanklikken

Stap 4: Klik op de fietsroute die jou aanspreekt

Door op de fietsroute te klikken die jouw voorkeur heeft, kom je op de routepagina terecht. Hier vind je het overzicht van de route met de bijbehorende informatie. Om jouw fietsroute verder te personaliseren klik je op stap 2 'Afstapmomenten'. 

Selecteer afstapmomenten voor fietsroute Nederland

Stap 5: Selecteer leuke en lekkere afstapmomenten

Er zijn twee soorten afstapmomenten: doen en zien. Bij de eerste kan je lekker eten of drinken, bij het tweede soort afstapmoment kan je ergens iets bekijken. Door op de knop 'Voeg toe' te klikken, voeg je een afstapmoment aan jouw persoonlijke fietsroute toe. Je ziet het afstapmoment nu ook in de routekaart verschijnen. 

Print of download jouw eigen fietsroute

Stap 6: Print of download jouw eigen fietsroute

Last but not least: kies hoe jij jouw fietsroute wilt ontvangen en in welk formaat. Je hebt nu jouw persoonlijke fietsroute samengesteld! Wist je dat wij ook een eigen Fietsnetwerk App hebben? Hiermee wordt jouw dagje uit nog leuker en makkelijker. Onderaan de pagina vind je meer informatie! 

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant