Fietsroute in de bossen bij Ruurlo

FietsrouteindebossenbijRuurlo

Zie door de bomen Ruurlo niet meer

Ruurlo kent in haar omgeving veel landbouw- en veeteeltbedrijven. Ook toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor deze plaats. Daardoor zijn er diverse wandel- en fietsroutes in deze omgeving te vinden. De fietsroute van de week loopt door de bossen bij Ruurlo, waar je onderweg diverse landgoederen tegenkomt. Twee grote steden in de omgeving zijn Zutphen en Winterswijk. Door middel van een doorgaande weg dwars door Ruurlo worden deze twee steden aan elkaar verbonden.

Zien en doen

De stad hecht veel waarde aan historie. Kasteel Ruurlo is het meest bekende voorbeeld daarvan. Het kasteel wordt al in 1326 genoemd en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de naam van de stad. Ook Kasteel Vorden en Molen Agneta hebben een interessante geschiedenis en zijn te koppelen aan deze route. Onderweg nog een berg beklimmen of een hapje eten en drinken? Breng dan een bezoek aan Top Bon’Aparte of De Kaleberg.

Naar de fietsroute

Afstapmoment Kasteel Ruurlo

 KasteelRuurlo

Gelegen op een prachtige locatie in de gemeente Berkelland is het kasteel te bewonderen. Ook maakt het sinds 2017 deel uit van museum MORE. Voor een kleine vergoeding is het museum te bezoeken. Aan het kasteel is direct te zien dat er gebruik gemaakt is van verschillende bouwstijlen. Dat komt doordat in alle voorgaande eeuwen aan het kasteel gebouwd werd. In de kelder is het middeleeuws muurwerk wel goed terug te zien.

Bekijk dit afstapmoment

Afstapmoment Koffie- en Eethuis De Kaleberg

TOPBonAparte

Je kunt hier terecht voor gezonde broodjes, een heerlijke snack of een kopje koffie met gebak. Het Eethuis is heel mooi gelegen in Barchem aan de voet van de Lochemse Berg. Bachem is onderdeel van de gemeente Lochem. Ook is de Kaleberg aangesloten bij diverse activiteiten zoals de Bachemse vierdaagse.

Bekijk dit afstapmoment

Afstapmoment TOP Bon'Aparte

DeKaleberg

Een boetiek en hotel aan de voet van de Lochemse Berg. Op 50 meter boven NAP ligt de top van deze berg. Dat is 35 meter hoger dan de rest van de omgeving. Bon’Aparte is gelegen tussen bossen, vennen en lommerijke velden op 2 kilometer afstand van het centrum van Lochem. Ook is het een geschikte startlocatie voor deze fietsroute.

Bekijk dit afstapmoment

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via