Fietstochten Brabant

Fietstochten Brabant

Fietstochten Brabant

Leuke fietstochten plannen in de provincie Noord-Brabant is geen enkel probleem. Brabant is op te delen in drie prachtige regio’s. Met vier nationale parken, een dosis Brabantse gastvrijheid en gezelligheid is elke fietstocht een garantie voor succes! Van noord naar zuid, van oost naar west: overal komt u wel bijzondere gebieden tegen. Of u nu rust zoekt of gezellige drukte...

Fietsroutes in Noord-Brabant

Fietsen in Noordoost-Brabant

Laat u verbijsteren door de veelzijdige landschappen wanneer u gaat fietsen in Noordoost-Brabant. Tussen het gebied Peel en Maas liggen dicht op elkaar zeer afwisselende landschappen, die u kunt ontdekken tijdens één van onze fietsroutes. Aan de Noordkant stroom de rivier de Maas. Wanneer u hier fietst ontdekt u de dijk, kleine dorpjes en oude vestingstadjes als Megen, Ravenstein en Grave. Ontdek in natuurgebied De Maashorst het agrarische landschap en de gezellige kleine dorpjes bij elkaar. Of kies een knooppuntenroute door het Groene Woud, een gebied met een unieke mix van natuur, cultuur en vermaak. Gelegen in tien gemeenten met grootschalige, aaneengesloten authentieke landschappen. Wanneer u na al dat natuurschoon behoefte hebt aan wat meer gezelligheid, mag een stad als 's Hertogenbosch natuurlijk niet ontbreken in dit prachtige deel van Noord-Brabant.

West- en Midden-Brabant op de fiets

West- en Midden-Brabant op de fiets ontdekken betekent kennismaken met de waterrijke kant van de provincie. In dit gedeelte van Noord-Brabant kunt u bijvoorbeeld fietsroutes plannen langs de rivieren. U zult hier ontdekken dat er veel mogelijkheden zijn voor waterrecreatie. Fiets langs het bekende Nationaal Park De Biesbosch of plan uw route langs de leuke vestingsteden als Willemstad en Geertruidenberg. Natuurlijk mag de Baronie van Breda ook niet ontbreken op uw verlanglijstje. Ervaar de bijzondere overgang van de hoge zandgronden van West-Brabant, met historisch bos- en heidelandschappen, naar het laag gelegen zeekleigebied van Zeeland. Dit gebied heet de Brabantse Wal, waarin natuurgebied het Markiezaatsmeer gelegen ligt met daarin een broedgebied met de meeste soorten broedvogels van Nederland.

Fietstochten in Zuidoost-Brabant

Ook in dit gedeelte van de provincie zijn er volop mogelijkheden voor knooppuntenroutes in de Kempen of de Peel. De Brabantse Kempen bestaat uit Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel de Mieren. Stuk voor stuk dorpen met een eigen specifieke sfeer. In het gebied liggen prachtige bossen, heide en kleine beekjes die door het landschap slingeren. Het gebied De Peel kent een vochtig hoogveengebied. Het huidige moeraslandschap van de Groote Peel is ontstaan door het afgraven van veen voor turfwinning. Maar door dit afgraven zijn op sommige plaatsen grote waterplassen ontstaan, zoals de plas Aan het Elfde. Door de vele aanwezige vennetjes is het in Nationaal Park De Groote zeer aantrekkelijk voor vogels. Het is zelfs één van de meest vogelrijke gebieden in West-Europa. Alle reden om te kiezen voor fietstochten in Zuidoost-Brabant. Gelukkig heeft u bij Fietsnetwerk.nl ruime keuze!

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant.