Fietstocht Limburg

Fietstocht Limburg

Krijg het gevoel dat je in het buitenland bent geweest

Even het gevoel krijgen dat je in het buitenland bent geweest, dat is wat de fietstochten in Limburg met je doen. Luister naar de klanken van de Limburgse taal, geniet van een stukje vlaai of probeer het typisch Limburgse gerecht, zuurvlees. Wil je écht bewijzen dat je in het buitenland bent geweest? Maak dan een selfie bij het Drielandenpunt. De provincie is op te delen in drie belangrijke regio's: Noord-, Midden- en Zuid-Limburg. De rivier de Maas stroomt over de gehele lengte van de provincie van Noord naar Zuid.

Fietsroutes in Limburg

Een fietstocht langs de Groote Peel

In Noord-Limburg vindt je vooral zandgronden die vroeger ontstaan zijn door aanvoer van de Rijn. Vroeger was dat de belangrijkste rivier in de provincie, nu is dit de Maas. Ontdek tijdens een fietstocht in Noord-Limburg het Nationaal Park De Groote Peel, dat overlap heeft in Noord-Brabant. Het moeraslandschap waarover de Groote Peel nu beschikt is ontstaan door het afgraven van veen voor turfwinning. Door het afgraven zijn op sommige plekken grote waterplassen ontstaan, zoals de plas Aan het Elfde. Het is één van de meest vogelrijke gebieden in heel West-Europa. Een voorbeeld van een fietstocht in Noord-Limburg is de fietsroute door het hart van de Peel.

Langs het grootste watersportgebied van Nederland

De Maas en de Maasplassen zijn populaire bestemmingen in dit gebied van de provincie. Er is namelijk van alles te beleven op het gebied van watersport. De Maasplassen (samen goed voor 3000 hectare) zijn namelijk het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Ook tijdens het fietsen in Midden Limburg kan je langs de Maasplassen komen. Een aanrader is om je fietstocht te combineren met een kleine tocht op de waterfiets, een pauze op het strand of een oversteek met één van de pontjes.

Pak het Drielandenpunt mee

Fietsen in Zuid-Limburg betekend fietsen in de streek van heuvels en dalen. De grotten van Valkenburg (waar je zelfs doorheen kunt fietsen) zijn enorm bekend. Ook de Vaalserberg is een begrip voor de regio. Het fietsen in Vaals en omgeving is voor velen een uitdaging vanwege het heuvelachtige landschap. Het is ook niet voor niets een populair gebied voor fiets- en wielerevenementen als Limburgs Mooiste, de Amstel Gold Race en de Eneco Tour. In dit deel van de provincie kan je tal van fietsroutes maken. Gelukkig kan je altijd zelf nog bepalen hoe zwaar je de route wilt maken. Als je toe bent aan een échte uitdaging kan je altijd nog De Vaalserberg beklimmen per fiets. Vlakbij de top ligt het Drielandenpunt. Pak deze nog even mee en doop je tocht tot een internationale fietstocht in Limburg.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant.