Fietsen op Texel

Fietsen op Texel

Fietsen op Texel

Fietsen op Texel is voor elke recreatieve fietser een lust voor het oog. Het eiland heeft meer dan 140 kilometer aan fietspaden en je fietst langs bijzonder plekken. Elke fietsroute heeft wel iets unieks. Via de weilanden van Den Burg naar de Koog, of een prachtige fietsroute die je via de vuurtoren naar het prachtige natuurgebied De Slufter brengt. Een echte aanrader is een fietspad langs de Waddenzee. Je fietst over een dijk waar je prachtig uitzicht hebt over de uitgestrekte weilanden en het water.

 

Bekijk alle fietsroutes op Texel

De natuur van Texel

Het eiland beschikt over een zeer afwisselend landschap met onder andere zandstranden, uitgestrekte duinen, dichte bossen, weilanden en polders. In mei bloeien duizenden bloembollen in de omgeving van Den Hoorn. Een groot deel van het eiland valt onder het Nationaal Park Duinen van Texel. Tussen Den Burg en Oudeschild ligt de Hoge Berg. Hoewel deze berg slechts 15 meter hoog is, kun je vanaf dit punt het hele eiland overzien. Ook vind je daar een insectenreservaat en het Doolhof, een bos uit 1764. Ook de Slufter is een aanrader. Door het brakke water vind je er bijzondere planten en dieren. Het eiland is een paradijs voor vogelspotters, want er zijn ruim 300 vogelsoorten gesignaleerd. Ongeveer 80 soorten van deze vogels broeden in het voorjaar op het Noord-Hollandse eiland. Er zijn behalve vogels nog veel meer soorten dieren te vinden, zoals hazen en konijnen.

Culinair genieten op Texel

Zoals op de meeste Waddeneilanden biedt ook Texel een keur aan eetgelegenheden met lokale, nationale en internationale gerechten. Daarbij gaat het niet alleen om de beroemde schapenkaas met een ziltige smaak. De groene Texelse kaas kom je er overigens niet meer tegen: die werd groen gekleurd door het vocht dat werd gewonnen uit schapenkeutels. Wie kennis wil maken met de nieuwste ontwikkelingen op culinair gebied moet in begin september gaan fietsen. Dan wordt de proeverij 'Texel Culinair' -proeven georganiseerd door de horeca van het eiland. De culinaire bedrijven presenteren exclusieve gerechtjes, bereid met locale producten. Wijn en bier worden er zorgvuldig bij uitgezocht en het geheel wordt overgoten met een muzikaal sausje door optredens van verschillende muzikanten.

 

 

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant.