Fietsen in Zuid-Limburg

Fietsen in Zuid-Limburg

Niet alleen maar heuvels beklimmen

Fietsen in Zuid-Limburg is niet alleen maar heuvels beklimmen. Ook voor de recreatieve fietser is er genoeg te doen. U kunt fietsen langs mooie weilanden en de uitgestrekte Maasvlaktes. Afgewisseld door leuke dorpjes en mooie steden om even tot rust te komen.

Fietsroutes in Limburg

Er valt genoeg te fietsen

Het mooie Zuid-Limburg is vooral de streek van heuvels en dalen. Geen wonder dus dat het een populair gebied is voor wielerevenementen. Je kan op eigen kracht naar de top van de Vaalse Berg fietsen of met behulp van elektrische ondersteuning. Ook wanneer je iets minder sportief bent valt er genoeg te fietsen in Zuid Limburg. Fiets bijvoorbeeld naar steden als Valkenburg en Maastricht. Je kan ook terecht bij Parkstad Limburg, een snel groeiende toeristische bestemming met een indoor skidorp, woonboulevard, dierentuin, wandeltrap en een kasteel.

Bezienswaardigheden

Zuid-Limburg is een mix van prachtige steden en gemoedelijke dorpjes. In de stad Maastricht zijn genoeg bezienswaardigheden te vinden. Op de Sint-Servaasbasiliek heb je een prachtig uitzicht over de stad en de omliggende omgeving. Ook Valkenburg is een populaire toeristische bestemming. Valkenburg ligt midden tussen de heuvels, een perfecte plaats om fietsroutes in Limburg te beginnen. Ook het Drielandenpunt is te vinden in dit deel van de provincie. Hier grenzen Duitsland, Belgie en Nederland aan elkaar. In het Nederlandse deel is een enorm doolhof, waar je kan ronddwalen via allerlei paden die omgeven zijn met grote hagen.

Met de stoomtrein in plaats van de fiets

Je hoeft niet alleen per fiets van de omgeving te genieten, je kan ook gebruik maken van een stoomtrein. Deze trein rijdt in de zomermaanden dagelijks vanaf Valkenburg naar Kerkrade, dwars door het heuvellandschap. Je waant je echt even terug in de tijd. In Zuid-Limburg zijn genoeg leuke uitstapjes te bedenken. Omgeven door een heuvelachtig landschap voelt het echt alsof je even in het buitenland bent geweest. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een andere fietstocht in Limburg.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant.