Afstapmoment van de week | Knooppunt 551

Afstapmoment van de week | Knooppunt 551

Kasteel de Essenburgh ? Hierden

Speciaal voor u hebben we weer een afstapmoment van de week uitgekozen. Dit keer is kasteel De Essenburgh te Hierden aan de beurt.

Fietsnetwerk Stamp Large

Kom tot rust in de prachtige natuur

Een oase van rust, ruimte, geur, kleur en geluiden. Dit moois vindt u bij Kasteel de Essenburgh, gelegen op een prachtige locatie in Hierden, nabij Harderwijk. Samen met een overweldigende natuur vindt u hier de meeste uiteenlopende diersoorten, zoals herten of ijsvogels. Op het landgoed van Kasteel De Essenburgh ruikt, voelt en hoort u de natuur.

Zien in Hierden

Vanwege de vele Noord-Veluwse boerderijen die te vinden zijn mag Hierden echt een agrarisch dorp genoemd worden. Het dorp, met ongeveer 2700 inwoners, heeft de naam van de Hierdensche Beek, die stroomt vanuit Uddel (in het hart van de Veluwe) naar het Veluwemeer. In Harderwijk, vlakbij Hierden, vindt u onder andere het Dolfinarium. Ook het prachtige oude centrum van deze Hanzestad mag zeker niet ontbreken.

Buttonmeerinformatie

Fietsen in de omgeving van Kasteel De Essenburgh

Uiteraard zijn er in de buurt van het knooppunt meerdere fietsroutes te vinden. Hieronder verklappen we er alvast één aan u:

Fietsroute rondom de Hanzesteden deel 1

Wist u dat de stad Harderwijk al in 1280 lid was van de Hanze? De nog jonge stad leverde dat veel welvaart op wat nog steeds te zien is in het historische centrum.

Naar de fietsroute!

Door op 'meer informatie' te klikken vindt u alle fietsroutes rondom Kasteel de Essenburgh!

Buttonmeerinformatie

Deel via